Twintig jongeren slaan 14 jarige een hersenschudding

0
605

station aalstJongen van 14 krijgt klappen van twintig andere jongens omdat hij zijn vriend wou helpen

Christoph D’Haese, de burgemeester van Aalst is sterk aangegrepen door het incident van vrijdagavond ter hoogte van busstation in Aalst. Eén jongen van 14 jaar komt een vriend in moeilijkheden ter hulp. Waardering hiervoor.

Twintig(!) andere jongeren keren zich tegen de jonge en delen rake klappen uit. Afkeuring hiervoor zegt de Burgemeester.

De politie van Aalst was binnen de minuut daar en leverde perfect werk door alle bewijselementen zorgvuldig te verzamelen. Het legt wel een serieus maatschappelijk probleem bloot: de onaanvaardbare verruwing van onze samenleving. Nu blijkbaar ook al bij jongeren…

“Ik stel voor dat iedereen nog eens heel goed naar de beelden kijkt. Het zou goed zijn dat de jongeren zelf eens goed nadenken waar ze mee bezig zijn! En als dat niet het juiste inzicht oplevert: wat gaan de ouders van de belagende jongeren vandaag en morgen aan hun kinderen vertellen?” zegt Christoph D’Haese. Ikzelf zal een heel genuanceerd (onderzoek naar concreet aandeel, exploratie van alle camerabeelden, exacte omstandigheden, oorzaak, gevolg, …) en gefundeerd strafbundel (met dank aan de Politie Aalst) laten bezorgen aan de Procureur. Voor passend gevolg, zoals dat dan heet. Alleen maar te hopen dat het niet op de grote hoop terecht komt. We doen graag veel voor de jeugd, zijn heel begripvol, maar dergelijke incidenten horen niet thuis in onze stad!