...

‘Project ONE’ toont fascinerende weg naar baanbrekend keerpunt in de autogeschiedenis

Project ONE documentaire

Project ONE toont fascinerende weg naar baanbrekend keerpunt in de autogeschiedenis. In 2015 begon Mercedes-AMG aan één van de grootste uitdagingen in de auto-industrie: de bouw van de eerste hypercar die goedgekeurd is voor de weg én voorzien is van Formule 1-technologie, waarmee Lewis Hamilton al menig wereldtitel in de wacht sleepte. Vanaf 9 april zendt Pickx+, de premium tv-zender van Proximus, exclusief voor België de documentaireserie ‘Project ONE’ uit, die de tumultueuze geschiedenis van deze baanbrekende bolide schetst. Een fascinerend traject van de tekentafel naar de garage en uiteindelijk de weg.

Projevt One Mercedes

Een ongezien en ambitieus project

In 2015 nam Mercedes-AMG de handschoen op om één van de laatste barrières in de auto-industrie te doorbreken: de eerste hypercar bouwen die goedgekeurd is voor de weg én voorzien is van F1-technologie. Een ongezien en ambitieus project, maar bovenal een echte breinbreker voor de teams die verantwoordelijk waren voor het creëren van deze auto. Geproduceerd op slechts 275 exemplaren en verkocht voor 2,275 miljoen euro per stuk, is deze bolide niet enkel het hoogtepunt van een tijdperk, maar vooral de hoeksteen van de toekomst van E-Performance.

Project One mercedes in bocht

Driedelige documentaireserie

De driedelige documentaireserie volgt de zes tumultueuze ontwikkelingsjaren door middel van een reeks interviews. Naast fascinerende archiefbeelden, onthult ‘Project ONE’ de getuigenissen van Formule 1-coureurs Lewis Hamilton, Susie Wolff en David Coulthard, van de voorzitter van de Internationale Automobielfederatie (FIA) en het management van AMG, ingenieurs, monteurs, ontwerpers, softwareontwikkelaars en autofabrikanten. De documentaireserie biedt de kijker op deze manier een eerlijk inzicht in alle aspecten van ‘Project ONE’ en een blik achter de schermen op hoe de geschiedenis van deze baanbrekende bolide werd geschreven.

Lewis Hamilton

Foto’s: House Of Entertainment.

Pickx+ zet jou steeds op pole position!

Dankzij “Project One”, de unieke docu-reeks met Lewis Hamilton, kan jij exclusieve VIP duo-tickets winnen voor de Grote Prijs van België in Spa Francorchamps op 26, 27 en 28 juli! 
Geniet vanuit de VIP-loge van een spectaculair zicht op het mooiste circuit ter wereld!

Surf naar pickx.be/projectone en wie weet voel jij binnenkort de Formule 1-adrenaline vanop de eerste rij!

Ontdek de top-reeks ‘Project One’ op Pickx+ vanaf dinsdag 26 maart rond 22u15.