...

Maak je kantoor beter met het juiste meubilair

Maak je kantoor beter met het juiste meubilair

Maak je kantoor beter met het juiste meubilair

Als je dacht dat alles wat blinkt goud is, dan heb je het goed mis. Vooral als we het over kantoormeubilair hebben. Tussen de wereld van stijve stoelen en bureaus die meer piepen dan een deur in een horrorfilm, zit er meer dan alleen maar iets wat goed oogt. We gaan samen door de jungle van kantoorspullen, op zoek naar de ware schatten die jouw werkplek niet alleen mooier maken, maar ook boosten.

De troon waarop je zit

Een goede stoel is als een beste vriend: hij ondersteunt je rug, laat je niet in de steek na een lange dag en voelt altijd comfortabel. Vergeet die harde houten exemplaren. Wat jij nodig hebt, is een stoel die zich aanpast aan jou zoals een kameleon aan zijn omgeving doet. Je wilt kunnen draaien, leunen en misschien zelfs even achterover liggen zonder dat je het gevoel hebt dat je in een achtbaan zit.

Bureaus die meer zijn dan vier poten en een plank

Nu we toch bezig zijn: laten we dat bureau eens onder de loep nemen. Een bureau moet groot genoeg zijn voor al je spullen, maar mag niet voelen alsof het elk moment kan instorten onder het gewicht van al die paperassen en gadgets. Het ideale bureau heeft ruimte voor alles én geeft jou de kans om efficiënt te werken zonder dat je moet jongleren met ruimte.

Licht maakt het makkelijker

Zonder goed licht kun je net zo goed met gesloten ogen typen. Een donker hol komt misschien mysterieus over, maar werken doe je er niet lekker in. Zorg dus voor voldoende natuurlijk licht of investeer in lampen die helder genoeg zijn om bij te werken, maar zacht genoeg om geen migraine uit te lokken.

Zorg voor voldoende opslagruimte

Ooit geprobeerd Tetris te spelen met documentmappen? Ik ook niet; lijkt me verschrikkelijk inefficiënt. Goede opslagruimte – denk aan ladekastjes, boekenplanken of zelfs mooie oude archiefkasten – maken dat je precies weet waar alles ligt zonder dat het lijkt alsof er een bom ontploft is op jouw kantoor.

Groene vingers op kantoor

Plantjes! Niet alleen leuk voor thuis op de vensterbank of Instagramfoto’s; ze brengen leven in elk kantoor. Ze zien er niet alleen knap uit, ze zuiveren ook nog eens de lucht én verbeter aandacht en productiviteit. En nee, nepplantjes tellen niet mee; die stoffige dingen doen niets behalve stof verzamelen.

Dus daar heb je het: hoe maak je je werkplek beter? Door slimme keuzes te maken in stoelen, bureaus waarop je echt kunt werken, verlichting die vriendelijk is voor jouw ogen, voldoende opslagruimtes zonder chaos en tenslotte door wat groene maatjes toe te voegen aan jouw werkomgeving. Met deze tips tover je elke grauwe ruimte om tot een plek waar magie gebeurt (of tenminste werk). Laten we eerlijk zijn. Het succesvol afronden van een project voelt ontzettend goed!

Afbeelding van MagicDesk via Pixabay