...

Beauty and The Beast in Gent

Beauty & The Beast in Capitole

Beauty & The Beast ken je wellicht als één van de vele films van Disney, maar deze week kan je het ook als ballet gaan bekijken! Natuurlijk is storytelling slechts een deel van het geheel. Een productie staat of valt met de kwaliteit van de opvoering. Prima Donna Events streeft naar een ongekende productie- en performance kwaliteit. “We merken dat er een groot aanbod is aan diverse organisatoren die klassiekers brengen. Helaas is niet elke productie van even goeie kwaliteit.

Beauty & The Beast

Grote kwalitatieve productie

Wij proberen mensen bewust te maken van het goed uitzoeken van de organisator, je gaat naar ‘Het Zwanenmeer van …’. Daarnaast proberen we zelf een branding neer te zetten waarbij mensen vol vertrouwen naar onze klassiekers kunnen komen kijken. Bij ons ben je zeker van grote kwalitatieve producties, want kwaliteit wint altijd. Deze paasvakantie presenteren we ‘Beauty & The Beast’, gebracht door The Northern Ballet en laat dat nu net een productie zijn van uitzonderlijke topkwaliteit!” 

Beauty & The Beast (0)

Rollen door iedereen gedanst

Afgelopen dinsdag 9 april mochten we zelf deze voorstelling van Beauty en The Beast bijwonen. Eigenlijk was het topsport van de eerste tot de laatste minuut. Je moet volgens ons al een serieus uithoudingsvermogen hebben om dit 2 uur lang vol te houden. Anders dan bij andere gezelschappen worden bij The Northern Ballet alle rollen door iedereen gedanst. Dus zowel de hoofdrol van Belle of van het beest kan door eender welke danser uitgevoerd worden. Dus iemand die vandaag bvb Belle danst kan de dag daarop de rol van keukenmeid dansen.

Beauty & The Beast (1)

Kleurige kostuums en grandioze decors

In ieder geval wij vonden de voorstelling zeer de moeite waard, deze voorstelling loopt nog in het Capitole in Get tot 19 april. Dan is het helaas afgelopen met deze voorstelling. Voor ballet-en andere liefhebbers is het zeer de moeite waard. De dansers geven het beste van zichzelf en dat in prachtige kleurige kostuums en grandioze decors. Wij waren alvast onder de indruk en deze productie krijgt van ons een dikke 10. Maar niet alleen Beauty And The Beast danst dit gezelschap maar ook klassiekers zoals het Zwanenmeer, De Bolero en nog vele andere. Onderaan deze pagina vind je de link voor nog meer info.

Beauty & The Beast (3)

Het verhaal

Het is het tijdloze liefdesverhaal van Belle die haar familie verlaat wanneer een angstaanjagend wezen haar vader bedreigt, door omstandigheden  gaat ze bij het Beest in zijn kasteel wonen. Hoe meer ze het beest leert kennen, hoe doller ze op haar gastheer wordt maar zo blijkt verbergt deze een buitengewoon geheim. Hij werd in het verleden door een boze fee vervloekt. De vloek die over hem uitgesproken werd kan echter alleen opgeheven worden door de ware liefde. Ze sluit vriendschap met het betoverde personeel en leert voorbij het uiterlijk van het Beest te kijken naar het warme hart van hem.

https://primadonnaevents.be/nl/voorstellingen/beauty-the-beast/

Foto’s: House Of Entertainment.