...

De 5 beste bestemmingen om te studeren in het buitenland

De 5 beste bestemmingen om te studeren in het buitenland

Ga studeren in het buitenland: het levert je alleen maar voordelen op! Of je nu voor één of twee semesters of slechts een paar weken naar het buitenland gaat: je breidt je cv uit met een internationale ervaring, maakt vrienden van over de hele wereld en leert een nieuwe taal en cultuur kennen. Wat wil je nog meer? Maar het kiezen van de juiste bestemming voor het avontuur van je leven is niet altijd even makkelijk. Om je te helpen bij je keuze, heeft EF Education First de 5 beste bestemmingen om te studeren in het buitenland voor je uitgezocht.

De 5 beste bestemmingen om te studeren in het buitenland

1. Engels studeren in Londen

Van de Big Ben tot de London Eye en de vele prachtige stadsparken: tijdens het studeren in Londen zul je je nooit vervelen! Deze stad zal je nooit teleurstellen, want er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken: van boeiende musea en galerijen tot levendige festivals, opvallende eetgelegenheden, bruisend nachtleven en iconische bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace. Niet voor niets is Londen de favoriete bestemming van veel internationale studenten, dankzij een breed scala aan gerenommeerde academische instellingen, talloze bibliotheken en vele carrièremogelijkheden, vooral in de financiële sector en de media-industrie.

2. Koreaans studeren in Seoul

We kunnen niet meer om Zuid-Korea heen. K-Pop, Koreaanse films en series, fashion en het heerlijke eten: de Koreaanse cultuur is populairder dan ooit. In Seoul is er altijd wel iets te doen: van het verkennen van traditionele tempels en paleizen tot het genieten van de nieuwste technologische innovaties in ultramoderne winkelcentra. Seoul is een toonaangevende bestemming voor internationale studenten die Koreaans willen studeren, met een scala aan gerenommeerde universiteiten en taalinstituten die taalcursussen aanbieden. Naast het leren van de taal kunnen studenten ook profiteren van de vele kansen voor stages en werkervaring, vooral in de bloeiende technologiesector, het bedrijfsleven en de entertainmentindustrie van Zuid-Korea.

3. Spaans studeren in Barcelona

Het heerlijke Mediterraanse klimaat, de unieke architectuur van Gaudi, de geweldige stranden en hippe bars: Barcelona is onweerstaanbaar! Het bruisende studentenleven in Barcelona maakt het tot een inspirerende en stimulerende omgeving voor studenten die op zoek zijn naar een onvergetelijke internationale studie-ervaring. Bovendien biedt de stad vele uitstekende taalscholen en universiteiten waar studenten hoogwaardige onderwijsprogramma’s kunnen volgen en de Spaanse taal kunnen leren. Combineer educatie met zonneschijn en leef la vida local in Barcelona!

4. Engels studeren in Boston

Boston is een aantrekkelijke keuze voor internationale studenten: het de thuisbasis van meer dan 100 universiteiten, waaronder de prestigieuze MIT en Harvard, en staat bekend als een wereldwijd centrum voor onderwijs en innovatie. Er zouden jaarlijks zo’n 250.000 studenten studeren in Boston, dus je zult snel nieuwe vrienden maken! Studeren in Boston biedt studenten een unieke kans om te worden ondergedompeld in een intellectueel en levendig academisch landschap. Deze betoverende havenstad combineert het beste van twee werelden – de levendigheid van een stad, maar met de knusse en jeugdige sfeer van een klein dorp.

5. Frans studeren in Parijs

Zie jij jezelf tussen de lessen door al genieten van een baguette onder de Eiffeltoren? Dan is studeren in Parijs echt iets voor jou! Van wereldberoemde architectuur en verfijnde mode tot de voortreffelijke keuken en onmiskenbare romantiek, Parijs heeft het gewoonweg allemaal! Het is dan ook niet verwonderlijk dat Parijs continu bovenaan de lijst staat van meest bezochte steden ter wereld. Bovendien is Parijs een ideale bestemming voor studenten die in het buitenland willen studeren, met eersteklas universiteiten, gerenommeerde wetenschappers en een breed scala aan betaalbare cursussen en programma’s.

Heb je jouw perfecte bestemming gevonden? Klaar om te gaan? Uitstekende keuze! Studeren in het buitenland is een unieke ervaring die je de kans biedt om jezelf op zowel persoonlijk als academisch vlak te ontwikkelen. Of het nu gaat om het verbeteren van taalvaardigheden, het vergroten van intercultureel begrip, het opbouwen van een internationaal netwerk of het ontwikkelen van levensvaardigheden: studeren in het buitenland opent de deuren naar nieuwe mogelijkheden en groei. En naar welke bestemming je ook vertrekt, je zult gegarandeerd een waardevolle en onvergetelijke tijd tegemoet gaan!

Photo by Rocky Scotty on Unsplash