...

Op vakantie naar de zon: deze items mogen zeker niet ontbreken in je valies

Op vakantie naar de zon: deze items mogen zeker niet ontbreken in je valies

Op vakantie naar de zon: deze items mogen zeker niet ontbreken in je valies

Hoera! Staat er binnenkort een reisje op de agenda naar een zonnige bestemming? Heerlijk is dat, even die grijze wolken in België achter je laten en je batterijen weer opladen met zon, zee en strand. Om er zeker van te zijn dat je niets belangrijk vergeet, hebben we een handige lijst gemaakt van items die zeker in je valies moeten zitten voor je tripje. Dus, tijd om in te pakken? Lees dan snel verder!

Zonnecrème

Ben je van plan om heerlijk te zonnebaden in je tankini met beugel of bikini? Vergeet dan zeker en vast geen zonnecrème met een hoge SPF factor. Je wilt er straks niet uitzien als een verbrande kreeft en de rest van je vakantie in de schaduw moeten zitten. Smeer je dus elke ochtend goed in, van kop tot teen, en smeer doorheen de dag wat bij wanneer dat nodig is.

Zonnebril

Ook je zonnebril mag zeker niet ontbreken in je handbagage. Een goede zonnebril beschermt je ogen tegen felle UV-stralen en zorgt ervoor dat je niet verblind wordt door de zon. Ben je van plan om regelmatig te gaan sporten, zoals fietsen of joggen? Dan kan een sportieve zonnebril ook handig zijn, zodat je lekker kan bewegen en sporten zonder last te hebben van de zon in je ogen.

Zwemkledij

Als je warme temperaturen en de zon gaat opzoeken, is er niets zaliger dan af en toe een verfrissende duik te nemen in het zwembad of de zee. Vergeet dus zeker je zwempak voor dames of zwemshort niet mee te nemen. Een tip? Neem ook een pareo mee, zo kan je na het zwemmen snel iets aantrekken.

Lichte kledij

Op vakantie in een zonnig land heb je echt niet veel kleding nodig. Overdag loop je waarschijnlijk vaak in je zwemkledij en ‘s avonds heb je voldoende aan een lichte jurk of een linnen hemd met een short. Wees dus verstandig en sleur niet je halve kleerkast mee, maar maak een goede selectie van je favoriete, luchtige stuks. Ook een petje of een hoed zijn goed om mee te nemen en bieden nog extra bescherming tegen de zon.

Strandgerief

Gaan jullie op vakantie naar een bestemming aan zee? Vergeet dan zeker geen strandgerief mee te nemen, zoals comfortabele badlakens, teenslippers, een goed boek, speelgoed voor de kids,… Een dagje aan het strand is toch veel leuker als je goed voorzien bent van alles wat je nodig hebt?! Een tip? Neem ook een klein koelzakje mee. Dit kan je ‘s ochtends vullen met koud drinken en dan heb je zeker tot de middag al koele drankjes.

Afbeelding van Pexels via Pixabay