...

Maevis is zaterdagavond blikvanger op bloesemfestival Lumineus

Maevis zaterdagavond blikvanger

Maevis (Sint-Truiden) is zaterdagavond blikvanger op bloesemfestival Lumineus. “De roots van onze akoestische band liggen in Haspengouw, waar we meer dan twaalf jaar geleden gestart zijn als een musicerende vriendengroep. Die vriendschap groeide uit tot een onbreekbare muzikale connectie. We brengen folkrock, afgewerkt met heerlijke harmonieën en een flinke dosis ‘girlpower’ (lacht). Eigen nummers wisselen we af met bekende rockklassiekers, waarbij we onze meerstemmigheid uitspelen.

Maevis

Tussen de bloesems

Het is de eerste keer dat we optreden op zo’n adembenemende plek, tussen de bloesems van een unieke hoogstamboomgaard,” zegt de 30-jarige Laura-Anne Cornelis uit Sint-Truiden, één van de drie zangeressen van Maevis. “Naast onze stemmen maken we het muzikale verschil met cello, gitaar en cajon. Als de weersvoorspellingen uitkomen, en dat geloven we graag, wordt het zaterdag 25 graden. Voor de thuisblijvers in de paasvakantie is dat het ideale moment om ons optreden tussen de bloesempracht, samen met de totaalbeleving van Lumineus, te beleven. Wij hebben er alvast gigantisch veel zin in.

Practica

Het Bilzerse bloesemfestival Lumineus vindt plaats op zaterdag 6 april 2024 tussen 19 en 23.30 uur in de Landcommanderij Alden Biesen. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa. Kinderen tot 8 jaar mogen gratis binnen.Meer info: www.visitbilzen.be/lumineus.