...

Steve Ryckier viert 25-jarige carrière in Owla Brugge

Steve Ryckier 25 jaar carrière

Steve Ryckier viert 25-jarige carrière in Owla Brugge. In de Ultratop zal je deze artiest niet tegenkomen evenmin op schlagerfestivals, Heb je nog nooit van Steve Ryckier gehoord? Dat is zeker geen schande. Ondanks dat hij weinig nationale betekenis geniet, bouwde Steve Ryckier een solide carrière op. We kennen hem vooral als Elvis-imitator, al houdt hij niet zo van die term. “Ik noem het ETA”, zei hij, “en het staat voor Elvis Tribute Artist. Zo worden mensen in de Verenigde Staten genoemd die hulde brengen aan Elvis door soortgelijke shows op te zetten.” En daarmee zitten we meteen in het land waar Steve één van zijn meest memorabele momenten beleefde, Namelijk de Verenigde Staten.

Elvis (Steve Ryckier) komt naar Londerzeel op 16 mei 2020 - IMG 6761

De geboorteplaats van Elvis

In 2010 vloog hij naar de Verenigde Staten om op te treden op het beroemde Elvis Music Festival in Tupelo, de geboorteplaats van Elvis. Niemand minder dan de originele drummer van The King, D.J. Montana, had toegezegd en de verschillende Elvis-volgers van over de hele wereld kwamen hun beste beentje voorzetten zo ook Steve. Te midden van al dit internationale geweld won Steve de Publieksprijs. “Ik hou niet van talentenjachten, zeker niet in België. Ik heb er nooit aan willen meedoen. Je carrière kan in één seconde voorbij zijn, maar blijkbaar viel ik in de smaak.”

Sint-Niklaasfeest Dilbeek

Wij leerden Steve kennen bij een optreden in Dilbeek naar aanleiding van een Sint-Niklaasfeest voor de derde leeftijd. Presentatrice van dienst Connie Neefs had hem meegebracht. Steve speelde niet alleen de rollen van Willy Lustenhouwer en Elvis Presley, maar ook Joe Cocker, Bob Marley, the voice of Europ Eddy Wally of de King of Pop Michael Jackson. “Natuurlijk lijk ik in niets op Michael Jackson, maar ik maak er wel iets unieks van. Het is altijd mijn bedoeling om mensen een fantastische avond te bezorgen, maar telkens met live orkest. Als ik Elvis Presley ben, praat ik met de toeschouwers in het Engels zoals Elvis zou hebben gesproken, en dat om er een waardige show van te maken.

Elvis (Steve Ryckier) komt naar Londerzeel op 16 mei 2020 - IMG 6659

Theaters en grote zalen in binnen- en buitenland

Ondertussen volgen wij steve al jaren en waren reeds te gast op verschillende optredens van hem. En de waarheid mag gezegd worden Steve zijn optredens zijn steeds tot in de puntjes afgewerkt. Ondertussen trad Steve al op in Theaters en grote zalen in binnen- en buitenland. “Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen bereiken”, zegt de Bruggeling, die sinds 2019 dicht bij zijn ouders in Spanje woont. Voor de jubileumshow op 24 mei heeft hij Owla uitgekozen, een voormalige kerk in zijn geboorteplaats, waar hij al zijn personages zal presenteren. “De keuze voor Brugge was logisch: ik heb hier een vast publiek en je moet natuurlijk niet naar Spanje gaan om Willy Lustenhower te zien optreden”, zegt hij. Met acrobaten, hemzelf en een live band krijgt het publiek waar voor zijn geld zoveel is zeker.

24 mei in de Owla te Brugge

De enige zorg dat Steve nog heeft is of hij op 55-jarige leeftijd zijn Elvis tributes nog kan blijven brengen. Want zo gaat hij verder Elvis was 42 toen hij overleed en dan is de vraag of ik nu nog steeds in de huid van Elvis kan kruipen? Het moet nog altijd geloofwaardig zijn gaat Steve verder. En mij laten verbouwen? (lacht) Nee, daar begin ik niet aan. Eén groot voordeel: mijn imitaties kunnen nog jaren mee. En daar kan ik ook echt mijn ei in kwijt.” Wij kunnen alvast deze jubileumshow ten zeerste aanraden. Dus hou je van Joe Cocker, Paul Anka Bob Marley, the voice of Europ Eddy Wally of de King of Pop Michael Jackson, Willem vermandere en natuurlijk Elvis presley? Kom dan zeker af op 24 mei in de Owla te Brugge, show, vermaak en ambiance gegarandeerd. Kaarten voor de jubileumshow van Steve Ryckier vind je op www.owlabrugge.be.

Steve Ryckier Owla Brugge