...

Landcommanderij Alden Biesen is klaar voor derde editie van bloesemfestival Lumineus

Landcommanderij Alden Biesen

Landcommanderij Alden Biesen is klaar voor derde editie van bloesemfestival Lumineus. Zaterdag 6 april kan je in de Landcommanderij Alden Biesen terecht voor de derde editie van Lumineus, het unieke en interactieve bloesemfestival dat plaatsvindt in de hoogstamboomgaard van de Landcommanderij. Met een hapje en drankje kan je tussen 19 en 23.30 uur op de erekoer naar Cubes of Wonder kijken. In de rijschool is er o.a. een silent disco. De internationale New Media Artist Jasper Toeli projecteert je gezicht op de kasteelmuur. Net zo onmisbaar zijn de spectaculaire luchtacrobatie van de Bilzerse Studio CatMoose en het optreden van Belgium’s Got Talent-finalisten Vilja Duo. Een luisterboom, vuurelfjes en het lichtgevende Grasvonk wachten op je in de boomgaard.

Landcommanderij Lumineus sfeerverlichting (1)

Truiense band Maevis

Op de Bubbelweide van de Landcommanderij speelt de zeskoppige – en vierstemmige – Truiense band Maevis muziek van o.a. Deep Purple en The Cranberries. Op het Fonkelpad kan je uitrusten in de ledschommels. Onderweg maak je kennis met de Moz Drums en betoverende bloemen. “Met 25 graden in het vooruitzicht zijn het ideale temperaturen voor de thuisblijvers om in de paasvakantie extra te komen genieten van de bloesempracht op Lumineus en dat allemaal op een enig mooie locatie,” zegt schepen van toerisme Véronique Jans. Met een zonnig weekend op komst, maken ze zich in het toekomstige Bilzen-Hoeselt klaar voor een topweekend tussen de bloesems. Niet alleen in de Hoeseltse bloesembar Bar Bloei kan je de nieuwe bloesemtripel ‘de Bluier’ dit weekend proeven, ook op de derde editie van bloesemfestival Lumineus wordt hij aangeboden. Een verfrissing die samen met het overheerlijke aanbod van foodtrucks voor het perfecte plaatje zorgt.

Maevis

Aantal activiteiten is dit jaar gegroeid

Zowel de oppervlakte als het aantal activiteiten op Lumineus is dit jaar gegroeid dankzij de lokale inspanningen en de internationale kunstenaars die we opnieuw konden strikken. Binnen het gevarieerde bloesemprogramma van meer dan 30 initiatieven is dit één van de hoogtepunten die jong en oud samenbrengen,” zegt burgemeester Bruno Steegen. Eén van die smaakmakers is de internationale New Art Media Artist Jasper Toeli, die met drie luchtkunstwerken uitpakt: “Normaal doen we realtime gezichtsprojecties op bomen, maar Lumineus daagde ons uit om het op een kasteelmuur van de Landcommanderij te proberen (lacht). Ja, dat is uniek en klinkt best spannend. Voor de gelegenheid doopten we ons interactieve videoproject om tot Be The Castle. Met behulp van mindmapping is er ook nog het Wood Wide Web, een dynamische lichtinstallatie die verbondenheid visualiseert. Grasvonk is een nieuwigheid. Geen groot verhaal, maar wel poëtisch wanneer we op de bovensprietjes schijnen en je het gevoel krijgt alsof je door een sterrenhemel wandelt.

Landcommanderij Alden Biesen is klaar voor derde editie van bloesemfestival Lumineus - Bloesemfestival Lumineus sfeerverlichting

Acrobatie

Acrobatie krijgt zaterdagavond een centrale plek op het Kasteelhof van de Landcommanderij dankzij de gloednieuwe hoofdact van Vilja Duo en de negen meisjes van de Bilzerse Studio CatMoose: “Op acht meter hoogte hangen drie doeken aan een portiek. We zullen op verschillende manieren naar beneden vallen zonder de grond te raken. Ik ben blij dat we met onze groep deze mooie kans krijgen om mee te werken aan Lumineus. Naast de opvoeringen in De Kimpel, is het de eerste keer dat we letterlijk naar buiten komen om onze show te tonen aan een groot publiek,” zegt lesgeefster Aisha Mercken. De populaire silent disco keert terug en op de bubbelweide speelt Maevis, de Truiense band met drie frontvrouwen, drie- en vierstemmige eigen nummers, maar ook muziek van o.a. Deep Purple, Fleetwood Mac en The Cranberries. Verder vind je op Lumineus betoverende bloemen, de vuurelf en het vuurvrouwtje, het reuzenzeepbellenfeest, de luisterbomen met Meneer Zee, verhalenverteller Fred Versonnen en een show van Freaky Fire.

Bloesemfestival Lumineus artiesten acrobatie

Een totaalbeleving voor het ganse gezin

Meer dan ooit is bloesemfestival Lumineus een totaalbeleving voor het ganse gezin. Door het mooie weer en de bloesems die hun hoogtepunt naderen, wordt het ongetwijfeld weer een topeditie. Aan de ticketverkoop merken we dat de belangstelling opnieuw bijzonder groot is. Tot zaterdagmiddag kan je nog online tickets kopen via www.visitbilzen.be/lumineus. Daar vind je ook alle praktische informatie terug. Je betaalt 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa. Voor kinderen tot 8 jaar is de toegang gratis. Op dit duurzame, ecologische evenement werken we met herbruikbare bekers. Honden zijn om praktische redenen niet toegelaten. Lumineus start om 19 uur en de slotact is voorzien om 23 uur. Iedereen is van harte welkom,” besluit Patrick Cornelissen, algemeen directeur van de Landcommanderij Alden Biesen.

Foto’s: House Of Entertainment.