...

BV’s genieten van Bert Gabriëls zijn gevarieerde Eindejaarsshow

BV’s genieten van Bert Gabriëls zijn gevarieerde Eindejaarsshow - Bert Gabriëls 1
(Foto: House Of Entertainment)                        

Antwerpen 27 december 2018- Na Geert Hoste en Michael Van Peel is het nu de beurt aan stand-up comedian Bert Gabriëls om met zijn #Eindejaars terug te blikken op de belangrijkste nieuwsfeiten en Bert doet dat in meer dan 25 zalen, inclusief de 2 voorstellingen die vrijdag- en zaterdagavond plaatsvonden in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Op oudejaarsavond en Nieuwjaar zenden Radio 1 én de regionale televisie een samenvatting uit van de vrijdagavondvoorstelling en tijdens die opnames zagen we in een goedgevulde schouwburg ook heel wat bekende koppen lachen met de eindejaarsgrappen van Bert, die hij tijdens een anderhalf uur durende voorstelling losliet op het publiek. “Bert had mij wat advies gevraagd over politieke thema’s

BV’s genieten van Bert Gabriëls zijn gevarieerde Eindejaarsshow - IMG 4049

Zo’n conference moet natuurlijk in de eerste plaats grappig zijn – wat hier absoluut het geval is – maar moet ook onderbouwd zijn door een scherpe politiek-maatschappelijke analyse”, zei politicoloog Dave Sinardet na afloop. “Het straffe is dat Bert aan een behoorlijk tempo een round-up brengt van verschillende nieuwsonderwerpen. Hij schakelt naadloos over van de politiek naar de sport, cultuur en vice versa, maar hij bewaart zorgvuldig het evenwicht waardoor deze voorstelling toegankelijk blijft en verschrikkelijk amusant”, zei Marcel Vanthilt. Els de Schepper was blij dat ze erbij kon zijn in Antwerpen: “Vanavond was ik vrij en toen Bert mij uitnodigde, heb ik meteen toegezegd, want ik vind het fijn om collega’s te steunen. Hij heeft dat schitterend gedaan en je ziet dat hij hier keihard aan gewerkt heeft. Ik hou van zijn humor. Het geheel zit ook slim in elkaar, dus voor mij was dit een avondje genieten.”

BV’s genieten van Bert Gabriëls zijn gevarieerde Eindejaarsshow - Els De Schepper 1
(Foto: House Of Entertainment)

Het enthousiasme van de bekende gezichten werd ook opgemerkt in de publieksbar. “Eens goed lachen met de miserie doet altijd deugd”, werd er een aantal keren gezegd. “Net als zijn illustere voorgangers heeft Bert dat meer dan voortreffelijk gedaan. Zijn enthousiasme, zijn energie en vooral zijn inhoudelijk sterke toespelingen en spitsvondige nieuwsinsteken gaven kleur aan de voorstelling. Wij hebben goed gelachen en wat ons betreft mag hij hier nog jaren mee doorgaan, want wij komen volgend jaar zeker terug”, zei Herents schepen Maarten Forceville. Bert Gabriëls had voor Marcel Van Thilt nog een goeie grap bedacht, Hij gaf Marcel een ticket voor rij K stoel 3 (K3). Of het doelbewust was konden we niet achterhalen maar we vermoeden van wel.

BV’s genieten van Bert Gabriëls zijn gevarieerde Eindejaarsshow - IMG 4046

“De regerinsvorming, het klimaat, de Brexit, Nafi Thiam, Wout Van Aert en zelfs Willy Sommers hebben een plekje in de voorstelling en voor wie komt kijken naar de integrale versie, is het extra interessant, want ik leg ook uit welke verbanden er zijn tussen bepaalde nieuwsfeiten die zich het voorbije jaar hebben afgespeeld”, zegt Bert Gabriëls. “Ik ben heel tevreden: mijn eerste doortocht in de grote zaal van de Arenberg is meteen goed voor 2 voorstellingen. Dadelijk zijn er de radio- en tv-uitzendingen en tot eind januari mag ik hem nog spelen in o.a. Bierbeek, Mechelen, Ninove en Bilzen. Voor snelle beslissers zijn er hier en daar nog tickets, maar best niet te lang wachten. Op mijn website vind je de data en locaties.”

Meer info over Bert Gabriëls zijn #Eindejaars vind je op www.bertgabriels.be

BV’s genieten van Bert Gabriëls zijn gevarieerde Eindejaarsshow - concertdata eindejaarsshow Bert Gabriëls