...

Naar Belgische tv zenders kijken met een VPN? Zo werkt dat

Naar Belgische tv zenders kijken met een VPN

Naar Belgische tv zenders kijken met een VPN? Zo werkt dat

Woon je in Nederland maar kijk je graag naar Belgische televisiezenders? Dan heb je vast al eens meegemaakt dat je sommige programma’s niet kon zien. Dat heeft alles te maken met geografische blokkades. Dat betekent dat je het programma alleen kunt kijken vanuit België of een bepaalde regio. Gelukkig hoef je met een VPN niets te missen van onze zuiderburen.

Zelfs niet wanneer je in Nederland bent of woont. In deze blog lees je precies waar je op moet letten bij het kiezen van een (gratis)VPN, hoe je deze installeert én moet instellen.

Wat is het? Heb je nog nooit gehoord van deze techniek? Een VPN werkt als een soort extra beschermlaagje om jouw internetverbinding. Als je iets verstuurt of een zoekopdracht invoert via Google, dan zorgt een VPN ervoor dat deze data wordt omgezet in een code. De informatie is dus onbruikbaar voor mensen die het onderscheppen. Hackers dus. Ook blijven jouw activiteiten, identiteit en locatie geheim. Niemand kan dus zien dat jij uit Nederland komt en naar de Belgische televisie wilt kijken. Je gebruikt namelijk een server in de buurt.

Anoniem naar Belgische tv kijken: de voordelen van een VPN

Geen blokkades: zit je in Nederland op de bank maar wil je graag een Belgisch programma volgen? Kan! Met een VPN heb je namelijk geen last van geoblokkades.

Optimale veiligheid: een VPN zet de data die je via het internet verspreidt of verstuurt om in een onleesbare code. Een soort geheimtaal dus. Zo geef je cybercriminelen het nakijken als je gebruik maakt van een openbaar netwerk dat minder goed beveiligd is.

Niemand weet wie je bent: of je nu in Groningen of Zeeland zit. Als je naar de Belgische tv wilt kijken, doe je dat met een VPN lekker anoniem. Jouw IP-adres is voor niemand zichtbaar. Niet als je Belgische zenders bezoekt én ook niet tijdens het surfen.

In 3 stappen VPN instellen voor Belgische televisiezenders

  1. VPN kiezen

Als je vanuit Nederland naar tv zenders in Belgie wilt kijken, heb je een gratis of betaalde VPN nodig. Let bij het kiezen op de locaties van de servers. Zijn ze beschikbaar in België

  1. Software downloaden en instellen

Het installeren van een VPN is ontzettend makkelijk. Download de software op jouw telefoon, tablet of laptop. Je kunt de tool instellen door de aanwijzingen te volgen.

  1. Belgische server zoeken,verbinding maken en kijken!

In de applicatie selecteer je in de lijst een server uit België. Jouw verbinding lijkt nu dus uit België te komen. Het resultaat? Je hebt direct toegang tot alle Belgische televisiezenders. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is het opzoeken van jouw favoriete zender in een app.

Wat is beter: een gratis VPN of een betaalde provider?

Gratis VPN

Wil je wel naar Belgische tv kijken maar geen geld uitgeven? Een gratis VPN dienst maakt dit mogelijk, al moet je vaak wel wat concessies doen. Bijvoorbeeld in de snelheid van je verbinding, het aantal servers en een beperkte datalimiet. Sommige kosteloze diensten bieden niet de bescherming die verwacht. Neem de keuze dus goed in overweging.

Betaalde VPN

Wil je een snelle verbinding, veel Belgische servers om uit te kiezen én een optimale online privacy en veiligheid? Dan kies je voor een betaalde dienst. Met deze VPN’s profiteer je ook van andere voordelen als je vanuit Nederland wilt kijken naar programma’s op Belgische tv. Zoals stabiel internet én geavanceerde functies op het gebied van beveiliging bijvoorbeeld.

Welke VPN’s zijn het meest geschikt om tv te kijken in België vanuit Nederland? Hier moet je op letten!

Stabiel internet   : stabiliteit is belangrijk om buffering te voorkomen

Snelle internetverbinding    : ook de snelheid draagt bij aan gestroomlijnd streamen

Server locaties   : let op het aantal Belgische servers van de VPN

Gebruiksgemak   : hoe overzichtelijk is de interface voor VPN instellingen

Beveiligingsprotocol    : let op het beveiligingsprotocol voor goede online veiligheid

Tot slot

Wil je vanuit Nederland kijken naar series als Knokke Off? Nonkels of Belgium’s Next Topmodel? Met een betrouwbare VPN dienst doe je dat veilig en zonder onderbrekingen. De toegang wordt niet geweigerd omdat je inlogt op een Belgische server. Niemand weet dat jij je niet in Belgie bevindt, waardoor je ongestoord kunt genieten van jouw favoriete series en programma’s. Natuurlijk zonder dat jouw online veiligheid of anonimiteit in gevaar komt.

Afbeelding van yousafbhutta via Pixabay