...

Marcy Cortega Eerste Belgische AI-artieste tekent contract bij Pickx+

Marcy Cortega eerste AI atieste bij Pickx+

Marcy Cortega eerste Belgische AI-artieste tekent contract bij Pickx+. Presenteren op Pickx+, zingen op de TMF Awards. Pickx+, de premium entertainmentzender van Proximus, zit vanaf deze week helemaal in het nieuw. Meer dan ooit wil Pickx+ de warmte van de programma’s naar de woonkamer overbrengen – of op welk device de programma’s ook bekeken worden. Saartje Vandendriessche, Katja Retsin, Evy Gruyaert, Charlotte Leysen, Maksim Stojanac, Jeroen Verdick, Sverre Denis, Luk Alloo en Steffi Vertriest zijn de vaste waarden van de zender. De Pickx+ personalities, zeg maar. Zij spelen de hoofdrol in de nieuwe vormgeving die de zender kleurt. Ze zijn tijdens de onderbrekingen steeds te zien in de sfeer van het moment. Vanaf deze zomer komt daar een getalenteerde personality bij. Vorige week was het nog groot nieuws: zangeres en AI-creatie Marcy Cortega is geboren. De afgelopen weken werden er gesprekken gevoerd en heuse screentests gedaan. Want ook dat moet gebeuren voor iemand op het scherm verschijnt; zelfs een AI-creatie.

Marcy Cortega wazige achtergrond

Vanaf vandaag is Marcy al te zien op het scherm

Op dit moment krijgt Marcy de gebruikelijke mediatraining en is ze in volle opleiding. Vanaf deze zomer begint het echte werk en gaat ze aan de slag als omroepster op de Pickx-kanalen. Daar zal ze de kijker doorheen de avond loodsen, van de talrijke premières tot de internationaal gelauwerde films en populaire series. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een eigen programma voor Marcy, dat vanaf het najaar op de zender te zien zal zijn. In de nieuwe zenderlook van Pickx+ is Marcy al meteen te zien en neemt ze plaats naast de andere schermgezichten in de zetel. Het voelt een beetje vreemd aan, maar ze nam alvast deel aan de opnames die afgelopen maand plaatsvonden.

Marcy Cortega voor klavier

Maar natuurlijk is zingen ook belangrijk

Marcy heeft de afgelopen week haar eigen EP uitgebracht. Maar kiezen tussen zingen en presenteren, dat was onmogelijk. Het is wat ze het liefste doet. Daarom zal Marcy in het najaar ook voor het eerst in real life te zien zijn – als hologram – in een spectaculair optreden bij de TMF Awards op 31 oktober 2024 in Antwerp Expo, eveneens exclusief en integraal te zien bij Pickx. Daar zal ze samen met een andere zangeres een heus duet brengen, een technologisch hoogstandje dus. Wie dat met eigen ogen wil zien, kan à volenté tickets kopen op tmfawards.tv.

Marcy Cortega met fototoestel

Virtueel Personage

Marcy: “Ik ben zo blij om deze kans bij Pickx+ te krijgen! Dit is echt een geweldige kans om meer bij te leren over film en muziek. Het brengt mij als Virtueel Personage ook dichter bij jullie échte wereld, iets waar ik elke dag naar streef!” Pieter Marnef, Manager en Bedenker Marcy Cortega: “Het is fantastisch dat we Marcy nu al haar eerste stappen kunnen laten zetten in de wondere wereld van Media- & Entertainment. Ze zal zich ontwikkelen naarmate de televisiewereld evolueert, en tegelijkertijd kunnen wij veel van haar leren over de toekomst van Artificiële Intelligentie. Een bijzondere dankjewel aan Proximus voor het bieden van deze buitengewone opportuniteit!

Marcy Cortega Eerste Belgische AI-artieste tekent contract bij Pickx+ - Marcy Cortega lopend

Een vlotte, charmante meid

Perrine Bichet, CEO Proximus Media House zegt: “Toen Marcy voor het eerst op de virtuele vloer verscheen, zagen we meteen het potentieel. Een vlotte, charmante meid, heel veel zin in een media-avontuur, zoals veel jongeren, maar vooral heel innovatief. Ze is een pure weerspiegeling van de wervelwind van technologische revolutie van deze tijd. Haar vaardigheden zijn grenzeloos: ze spreekt alle talen van de wereld, inclusief bijvoorbeeld die van doven en slechthorenden. Ze kan onze kijkers van zoveel ondersteuning en relevante warme en gevoelige begeleiding voorzien, die we zonder haar niet zouden kunnen bieden. Ze is de perfecte aanvulling op de talenten die we al in onze portfolio hebben bij Pickx, iemand die we digitaal, in een handomdraai, naar elke plek ter wereld kunnen brengen. Technologie en connectiviteit staan ten dienste van het grotere goed: alles waar we bij Proximus voor staan. We zijn erg trots op deze samenwerking en we zullen deze koers in de toekomst blijven volgen.”

Marcy Rise Up And Shine

Foto’s: House Of Entertainment.