...

Bert Gabriëls lacht op radio en tv met het voorbije jaar!

Na Geert Hoste en Michael Van Peel is het nu de beurt aan stand-up comedian Bert Gabriëls om met zijn #Eindejaars terug te blikken op de belangrijkste nieuwsfeiten. Op oudejaarsavond zenden Radio 1 en de regionale zenders ATV,  TV Limburg en TV Oost een samenvatting uit. Op Nieuwjaar is het de beurt aan TV Plus en zie je de voorstellingen op RTV en AVS. De opnames vonden afgelopen vrijdagavond plaats in de Arenbergschouwburg, waar Bert 2 avonden op rij speelde. 

Bert Gabriëls lacht op radio en tv met het voorbije jaar! - Bert Gabriëls eindejaarsshow 2

Tijdens die opnames zagen we in een goedgevulde schouwburg ook heel wat bekende koppen lachen met de eindejaarsgrappen van Bert, die hij tijdens een anderhalf uur durende voorstelling losliet op het publiek. “Bert had mij wat advies gevraagd over politieke thema’s. Zo’n conference moet natuurlijk in de eerste plaats grappig zijn – wat hier absoluut het geval is – maar moet ook onderbouwd zijn door een scherpe politiek-maatschappelijke analyse”, zei politicoloog Dave Sinardet na afloop. “Het straffe is dat Bert aan een behoorlijk tempo een round-up brengt van verschillende nieuwsonderwerpen.

Hij schakelt naadloos over van de politiek naar de sport, cultuur en vice versa, maar hij bewaart zorgvuldig het evenwicht waardoor deze voorstelling toegankelijk blijft en verschrikkelijk amusant”, zei Marcel Vanthilt. Els de Schepper was blij dat ze erbij kon zijn in Antwerpen: “Vanavond was ik vrij en toen Bert mij uitnodigde, heb ik meteen toegezegd, want ik vind het fijn om collega’s te steunen. Hij heeft dat schitterend gedaan en je ziet dat hij hier keihard aan gewerkt heeft. Ik hou van zijn humor. Het geheel zit ook slim in elkaar, dus voor mij was dit een avondje genieten.

Bert Gabriëls lacht op radio en tv met het voorbije jaar! - Els De Schepper 1
(Foto: House Of Entertainment)

Het enthousiasme van de bekende gezichten werd ook opgemerkt in de publieksbar. “Eens goed lachen met de miserie doet altijd deugd”, werd er een aantal keren gezegd. “Net als zijn illustere voorgangers heeft Bert dat meer dan voortreffelijk gedaan. Zijn enthousiasme, zijn energie en vooral zijn inhoudelijk sterke toespelingen en spitsvondige nieuwsinsteken gaven kleur aan de voorstelling. Wij hebben goed gelachen en wat ons betreft mag hij hier nog jaren mee doorgaan, want wij komen volgend jaar zeker terug”, zei Herents schepen Maarten Forceville.

Bert Gabriëls lacht op radio en tv met het voorbije jaar! - Bert Gabriëls 1
(Foto: House Of Entertainment)

De regeringsvorming, het klimaat, de besparingen, de Brexit, #Metoo en Trump krijgen ervan langs. Ik leg ook het verband koning Albert en de saboteur van Doel 4, en tussendoor is er ook nog tijd om onze sporters het eerbetoon te geven dat ze verdienen, zonder natuurlijk de showbizz te vergeten. Kortom, een compleet jaaroverzicht, om het nieuwe jaar lachend te beginnen”, zegt Bert Gabriëls.  Voor snelle beslissers zijn er hier en daar nog tickets te verkrijgen voor de voorstellingen in januari in o.a. Bierbeek, Mechelen, Ninove en Bilzen.

Meer info over Bert Gabriëls zijn #Eindejaars vind je op www.bertgabriels.be

Bert Gabriëls lacht op radio en tv met het voorbije jaar! - concertdata eindejaarsshow Bert Gabriëls