...

Weinig tot geen hinder verwacht voor feestbussen en trams

feestbussenBeperkte hinder vandaag door vakbondsactie ACOD

Weinig tot geen hinder verwacht voor feestbussen –en trams

Dinsdag 31 december 2019 — Het openbaar vervoer van De Lijn ondervindt vandaag beperkte hinder als gevolg van de actie van de socialistische vakbond. Net als gisteren is de impact het meest voelbaar in de centrumsteden, met uitzondering van West-Vlaanderen en Limburg waar alle voertuigen volgens het boekje rijden. Vannacht zullen de feestbussen en -trams naar verwachting weinig tot geen hinder ondervinden. Enkel op het tramnet in Antwerpen kunnen enkele ritten wegvallen. In Gent zullen er ook geen stadslijnen rijden tussen ongeveer 20 à 21 uur en 23.15 uur, wanneer de feestbussen uitrijden. Ook morgen rijden de stadsbussen en –trams in Gent terug naar de stelplaats tussen 20 en 21 uur.
Info 
Wie wil nagaan of zijn bus of tram rijdt, kan de realtime-informatie raadplegen op de website (www.delijn.be/nl/haltes) en in de app (klik op ‘Haltes’) van De Lijn. Geef hiervoor de naam van de halte in en vervolgens krijg je een overzicht van de eerstvolgende ritten aan deze halte.
Wie informatie wil over het aanbod van De Lijn tijdens oudejaarsnacht kan terecht op www.delijn.be/oudjaar. Meer dan 300 chauffeurs, dispatchers, controleurs en technici van De Lijn staan klaar om feestvierders vlot en veilig vervoer aan te bieden op oudejaarsnacht. Sommige lijnen volgen hun vaste traject, andere feestbussen bedienen een gelegenheidstraject.

Stakingsaanzegging tot en met 3 januari 2020
De stakingsaanzegging van de socialistische vakbond loopt nog tot en met vrijdag 3 januari. Hoe groot de hinder de komende dagen zal zijn, blijft onduidelijk. Reizigers kunnen daarom best de realtime-informatie raadplegen op de haltepagina’s op de website en in de app van De Lijn.

Directie roept op tot constructieve samenwerking
De Lijn betreurt ten zeerste dat de socialistische vakbond andermaal de reizigers in de kou laat staan, deze keer in volle eindejaarsperiode. De directie blijft openstaan voor overleg, met haar medewerkers en met de sociale partner(s), en dringt erop aan om samen te werken aan de toekomst van De Lijn in plaats van destructieve acties te organiseren die het bedrijf – en bijgevolg haar vele medewerkers – ernstig kunnen schaden.