...

5x originele tips om te besparen

5 originele tips om te besparen

5 originele tips om te besparen

We weten allemaal dat besparen belangrijk is, maar soms lijkt het wel alsof we een gat in ons hand hebben en ons geld nog voor het einde van de maand weer op is. Herkenbaar? Gelukkig zijn er heel wat tips die je kan volgen, om je spaarrekening flink aan te vullen. Lees snel verder!

Organiseer een ruilavond met vrienden

Had je ooit al gedacht aan een ruilavond? Dit is een super manier om van je ongebruikte spullen af te komen en tegelijkertijd nieuwe dingen te krijgen, zonder een cent uit te geven. Organiseer een avond met vrienden waar iedereen spullen meebrengt die ze niet meer nodig hebben, zoals kleding, boeken, kleine meubels of keukenspullen. Alles wordt uitgestald en iedereen kan rondkijken en items meenemen die ze leuk vinden. Dit is niet alleen een leuke sociale activiteit, maar ook de perfecte manier om je huis op te ruimen en tegelijkertijd nieuwe schatten te vinden. Plus, het is milieuvriendelijk!

Verander je abonnementen regelmatig

Abonnementen op diensten zoals Netflix, tijdschriften en zelfs maaltijdboxen kunnen flink oplopen. Een slimme manier om te besparen is door je abonnementen regelmatig even na te kijken, te wisselen of tijdelijk stop te zetten. Kijk bijvoorbeeld welke streamingdiensten je op dit moment gebruikt en zet degene die je minder vaak gebruikt op pauze. Probeer eens een maand zonder, of wissel tussen verschillende diensten om van de nieuwste content te genieten zonder voor alles tegelijk te betalen. Dit geldt ook voor maaltijdboxen en andere abonnementsdiensten.

‘Shop your closet’

Voordat je naar de winkel rent voor nieuwe kleding, neem eerst eens een kijkje in je eigen kledingkast. Zo zal je misschien wel kleren herontdekken, die je al zo lang niet meer gedragen hebt, dat je ze vergeten was. Creëer nieuwe combinaties en looks met je bestaande kledingstukken. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu, omdat je minder nieuwe kleding hoeft te kopen.

Ga naar gratis evenementen en activiteiten

Wist je dat er elke week wel honderden gratis evenementen en activiteiten zijn, die je kunt bijwonen zonder te moeten betalen? Denk bijvoorbeeld aan openluchtconcerten, museumnachten, kunstexposities, gratis workshops, en sportevenementen. Veel steden bieden ook gratis rondleidingen aan door historische wijken of natuurgebieden. Check de lokale evenementenkalender of Facebook-groepen voor aankomende evenementen. Je zult versteld staan van hoeveel er te doen is zonder dat het je iets kost. Dit is een super fijne manier om nieuwe dingen te ontdekken en plezier te hebben, zonder je budget te overschrijden.

Koop tweedehands

Last but not least, koop vaker tweedehands items. Dit kan gaan van meubels en kleding, maar ook grotere dingen zoals een tweedehandswagen of een dure gsm of laptop. Door tweedehands te kopen, kan je echt flink wat geld besparen en bovendien is het enorm goed voor het milieu. Ben je bang dat je een kat in een zak koopt als je bepaalde zaken tweedehands koopt? Doe dit dan liever via een betrouwbaar platform, zoals bijvoorbeeld Touring CarSelect, dan ben je zeker dat je wagen of andere items nog in goede staat verkeren.

Afbeelding van StockSnap via Pixabay