...

Première de Ballroombeker doet voeten zweven .

Première de Ballroombeker groot succes

Première de Ballroombeker doet voeten zweven en maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater. Het Achterland pakt uit met opvallende dance-moves: Choreografen Frank & Laura Zegels toverden o.a. Ann van den Broeck, Carry Goossens, Karin Jacobs, Matthew Michel en Jervin Weckx om tot wervelende ballroom-sterren. Een zwoele zomeravond vol lach en dans.

Première De Ballroombaker proffessioneel danspaar

Een ware triomf

Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien waarom de zomerkomedies van Het Achterland een geliefde traditie zijn geworden in Antwerpen.

Scherpe humor en hartverwarmende momenten

“De Ballroombeker” weet op meesterlijke wijze de opwinding van het ballroomdansen te combineren met scherpe humor en hartverwarmende momenten. De prachtige choreografieën, gecreëerd door het getalenteerde duo Frank en Laura Zegels, waren een lust voor het oog en brachten de komische kracht van de voorstelling nog beter tot zijn recht. De dansnummers werden met precisie en passie uitgevoerd, wat de komedie naar een hoger niveau tilde en zorgde voor een frisse en levendige sfeer.

Première De Ballroombaker (0)

Uitstekende Teamprestaties op het Podium

De cast leverde een briljante teamprestatie, waarbij zowel ervaren acteurs als jong talent straalden op het podium. Bekende namen zoals Ann van den Broeck, Carry Goosens, Karin Jacobs en Vicky Florus werden bijgestaan door opkomende sterren zoals Matthew Michel, Jervin Weckx, Thomas Servranckx en Ylenia Mele. Deze combinatie van vertrouwde gezichten en frisse talenten zorgde voor een perfect gebalanceerde voorstelling, vol energie en chemie.

komische situaties en scherpe dialogen

De vele komische situaties en scherpe dialogen zorgden voor voortdurende lachsalvo’s, terwijl auteur en regisseur Jeroen Maes ook momenten van ontroering wist in te bouwen die het publiek diep raakten. Van de eerste voorstelling tot het laatste applaus, De Ballroombeker was een waar feest voor de zintuigen. De première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater markeert het begin van een zeven weken durende speelperiode, waarbij het publiek volop de kans krijgt om te genieten van deze swingende, zwoele komedie.

Première De Ballroombaker (1)

Vertrouwde talenten en nieuwe gezichten

Het Achterland heeft ook deze zomer weer een topcast weten te strikken.  Gerenommeerde acteurs als Carry Goossens, Karin Jacobs, Ann Van den Broeck en Vicky Florus worden bijgestaan door jonge, vurige talenten zoals Matthew Michel, Jervin Weckx, Thomas Servranckx en Ylenia Mele. De choreografie is in handen van Frank en Laura Zegels, bekend van “James De Musical” en “Dancing With The Stars”.

Lachen op het ritme van de tango

We maken kennis met dansschool ‘Step by Step’ uit Hoboken.
De school is gespecialiseerd in ballroom en wordt uitgebaat door de strenge dansdocente Margot en haar man Ronny die als manusje-van-alles zorgt voor de omkadering. Dankzij hun goudhaantjes Giorgio en Vanessa rijgt ’Step by Step’ al jaren de successen aan elkaar. Heel wat bekers sieren reeds de danszaal, tot grote trots van Margot en Ronny.

Première De Ballroombaker (2)

Die ene wedstrijd

Maar binnenkort is die ene wedstrijd die alles zal bepalen :
‘De Ballroombeker der Lage Landen’!   En die moet absoluut in hun bezit komen. Het ziet er naar uit dat dit ook zal gebeuren tot echter een onvoorziene wending roet in het eten gooit! Valt er nog iets te redden? Zijn de nieuwe aanwinsten Boris en Sabine een optie?
Of moet ‘Step by Step’ de droom van die oh-zo-belangrijke ballroombeker opbergen?

DE BALLROOMBEKER  is een productie van vzw Het Achterland
www.hetachterland.be

Regie en scenario: Jeroen Maes
Choreografie: Frank & Laura Zegels
Cast :  Carry Goossens, Karin Jacobs, Ann Van den Broeck, Matthew Michel, Jervin Weckx,
Vicky Florus, Thomas Servranckx  en Ylenia Mele

Periode: Van 28 juni 2024 tot en met 11 augustus 2024
Vrijdag en zaterdag om 20u en zondag om 15u

Locatie: Rode Zaal, Fakkeltheater
Hoogstraat 12 – 2000 Antwerpen

Reserveren: 070 246 036 – www.fakkeltheater.be
Tickets: € 33,00 (alle vermelde prijzen inclusief reserveringskosten)
VIP tickets: € 43,00 (inclusief beste plaatsen, pauzedrankje met hapje en progamma)
Groep: € 28,00 (vanaf 20 personen)