...

Sofie verwerkt verdriet in debuutsingle ‘Als er een hemel zou bestaan’

Sofie verwerkt verdriet om overleden grootmoeder
in beklijvende debuutsingle ‘Als er een hemel zou bestaan’

Sofie verwerkt verdriet in debuutsingle 'Als er een hemel zou bestaan' - Hoes Sofie Als er een hemel zou bestaan

Hoewel muziek voor de 32-jarige Sofie Jacobs uit Sint-Job-In-’t-Goor al jarenlang een passie is en ze ook als zangeres reeds enige ervaring heeft, brengt ze nu pas haar eerste single uit en daarin legt ze meteen haar ziel en diepste gevoelens op tafel. Sofie, die haar muzikale ambities enkele jaren geleden liet rusten om voluit haar rol als moeder op te nemen, schreef ‘Als er een hemel zou bestaan’ om het verdriet om haar grootmoeder, die in februari 2019 overleed, te kunnen verwerken.

Het resultaat is een ingetogen, Nederlandstalig nummer met een countryvibe, een liedje dat je raakt tot in het diepst van je hart. Met ook een herkenbaar thema: ‘afscheid nemen’. De titel ‘Als er een hemel zou bestaan’ laat mensen vrij, zodat ze zelf de vraag kunnen invullen. Sofie hoopt dat het nummer mensen aanzet om meer te praten over dit voor velen moeilijke onderwerp.

“Ik zing al sinds mijn vijftiende ongeveer”, zegt Sofie. “Toen ik de kans kreeg in een startende countryband te zingen, werd ik verliefd op het genre, want countrymuziek raakt me tot in het diepst van mijn ziel. Rond mijn 26ste liepen de aanvragen voor optredens goed binnen en ik amuseerde me. Niet veel later werd ik zwanger van ons eerste kindje en besliste ik om de taak van moeder op me te nemen en de muziek even te laten voor wat het was. Ondertussen heb ik twee kindjes en in december 2018 trad ik voor het eerst weer op. Ik zong opnieuw veel country, maar daarnaast probeerde ik ook het Nederlandstalige genre uit. Vooral nummers met een diepe betekenis spreken mij erg aan.

In februari 2019 stierf mijn grootmoeder langs mijn papa zijn kant, na een lange strijd. Om mijn verdriet te verwerken, begon ik te schrijven. In mijn moedertaal en dat ging verbazend vlot. Woorden komen nogal snel wanneer je ze schrijft vanuit je hart. Toen de moeder van mijn mama, jaren geleden stierf, deed ik al eens hetzelfde. Dat liedje is eigenlijk met de jaren uit mijn hoofd verdwenen. Dat wilde ik deze keer voorkomen. Dus ik zette alles op alles om er deze keer echt iets van te maken. Het heeft dus even geduurd, maar ik ben heel blij dat dit mijn eerste single wordt, want voor mij is afscheid nemen niet definitief en zoals ik het in mijn nummer zing: ‘Ooit zien we elkaar terug’, besluit een vastberaden Sofie.

BEKIJK HIER de clip

‘Als er een hemel zou bestaan’, de debuutsingle van Sofie, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Sofie verwerkt verdriet in debuutsingle 'Als er een hemel zou bestaan' - Logo Buzzard 2