Blinde auteur geeft vijfde detectiveroman uit in eigen beheer.

Op een druk bijgewoonde persconferentie in het ICC werd woensdagmiddag Miss Ganda, de vijfde detectiveroman van de blinde auteur Firmin Criel voorgesteld. Na een optreden, verzorgd door Noël Fack en zijn danseresjes, steekt Firmin Criel van wal: "Annie Duyck, een jonge vrouw uit Wondelgem, is blind. Dat verhindert haar niet om regelmatig deel te nemen aan missverkiezingen, en bijna altijd gaat ze met de hoofdprijs aan de haal. Maar de deelname aan de verkiezing van Miss Ganda wordt haar fataal. Net voor aanvang van de verkiezing in het ICC wordt ze vermoord. De jonge vrouw lijdt namelijk aan diabetes en een verkeerde inspuiting veroorzaakt haar plotse dood in het sanitair (de potjesdienst) van het ICC".

Meteen lanceert Firmin Criel een aantal nieuwe woorden. Een Potjesdienst is een groot toilet en Potjeswerk is een grote boodschap. Een Plasjesdienst is een urinoir en een Potjesdame is een uitbaatster van een potjesdienst. Firmin doet er nog een geste aan het stadsbestuur bovenop: " Mijn idee voor een Miss Ganda verkiezing mag gebruikt worden als activiteit tijdens de Gentse Feesten. Op voorwaarde dat een van de prijzen mijn naam draagt". Hoe ziet die Miss Ganda verkiezing er uit? Firmin: "Het wordt een verkiezing voor dames uit Gent en de deelgemeentes. Die worden geselecteerd met een test die bestaat uit vragen over Gent. Het mag zeker geen vleeskeuring worden, daarom bestaat de verkiezing voor 75 % uit vragen en de overige 25% uit een badpakshow".

Firmin heeft al een hele reeks boeken in eigen beheer uitgegeven. Naast het boek Miss Ganda werd ook het boek 'Firmin vertelt' voorgesteld. Dat boek bestaat uit 31 verhalen, waarvan een aantal al eerder gepubliceerd zijn. Firmin is fan van het openbaar vervoer, dat blijkt ook uit zijn boek. Het was trouwens ook De Lijn die voor het vervoer van Firmin en zijn vrienden naar het ICC zorgde. Ook in deze verhalen speelt Gent een grote rol.

De auteur is tevens uitgever van zijn boeken, die worden gedrukt bij Drukkerij Ryhove. Ze kunnen alleen bij hem of via zijn website http://www.firmin-criel.be besteld worden. Miss Ganda komt op 20 euro en Firmin vertelt is verkrijgbaar voor 15 euro. Beide boeken zijn ook verkrijgbaar op CD als gesproken versie (10 euro). Bestellen kan door te mailen naar firmin.criel@skynet.be of via 09/329 06 47.

LAAT EEN REACTIE ACHTER