...

Bloesem Magie waar je zaterdagavond hartstochtelijk kan kussen

Bloesem Magie

Bloesem Magie in Hoeselt waar je zaterdagavond hartstochtelijk kan kussen. Zaterdagavond kan je vurig kussen tussen de Hoeseltse bomen op Bloesem Magie. Zaterdagavond 4 mei 2024 kan je in Hoeselt genieten van de eerste Bloesem Magie, een interactieve belevingswandeling die je gedurende anderhalf uur of 5 kilometer bij valavond meeneemt langs de meest idylissche plekjes van het toekomstige Bilzen-Hoeselt. Onderweg is het volop genieten van de magische verwondering door allerlei kunstcreaties en verrassende acts. Ook de Hoeseltse vzw Paljasso, die recent nog in het nieuws zaten met hun wereldvermaarde ‘Jeu De Feu’-act op De Gevleugelde Stad, speelt een thuismatch en stelt op Bloesem Magie twee nieuwe, exclusieve creaties voor aan het publiek. Eén daarvan is een magisch bloementapijt dat bestaat uit een 100-tal LED-bloemen die van kleur veranderen. De tweede creatie is het klapstuk van de avond wat het publiek zelf ontdekt tijdens hun tocht.

Bloesem magie Coup de Foudre

‘Coup de Foudre’-act

Daarnaast stuurt Paljasso ook Marie en Antoinette van hun ‘Coup de Foudre’-act naar Bloesem Magie. “Op de liefdesmeter, die door de twee dames in Roccoco-stijl wordt bediend, kan je aflezen hoe goed je het er vanaf brengt als kusser tussen de bomen. De kracht van het vuur bepaalt de intensiteit (lacht). Het is in alle geval een gedroomd moment voor wie graag eens een zoen wou uitwisselen of kussen met zijn of haar geliefde op een bijzondere plek. Wat er dan gebeurt? Wel, de meter geeft direct het resultaat en dan zie je het vervolg”, zegt Jurgen Valgaerts van Paljasso. “De dames zijn geïnspireerd op de elitaire bourgeoisie, de tijd dat grote jurken, kanten kragen en witte pruiken nog in de mode waren. Marie en Antoinette waren er vorig jaar ook bij op de culinaire avondwandeling ‘Teugële Prúve’. Toen schommelde de dames op 7 meter hoogte, een beeld dat geïnspireerd was op het bekende kunstwerk ‘De Schommel van Fragonard’ dat uit dezelfde tijd stam als Marie-Antoinette, waar we beide dames naar hebben vernoemd”, zegt Jurgen.

Bloesem magie Coup de Foudre (0)

Foto’s: House Of Entertainment.

Practica

Bloesem Magie is op zaterdagavond 4 mei 2024 de afsluitende bloesemactiviteit van Bilzen-Hoeselt. De interactieve belevingswandeling duurt anderhalf uur verspreid over een tocht van 5 kilometer. Iedereen kan vrij aan Ter Kommen (Hoeselt in t’ Fabriek) starten tussen 20u00 en 21u30. De wandeling is een aanrader voor gezinnen, families en vrienden of individueel. Vanaf 18 jaar betaal je 5 euro. Je kan vooraf tickets kopen of de avond zelf. Meer info vind je op https://www.hoeselt.be/bloesem-magie.

UPDATE:

Geen Bloesem Magie morgenavond in Hoeselt. Door het slechte weer wordt de interactieve belevingswandeling en slotactiviteit van het bloesemseizoen noodgedwongen één week uitgesteld naar zaterdag 11 mei 2024. Dan kan er, tussen 20 en 21u30, bij Ter Kommen gestart worden voor een anderhalf uur durende magische wandeling van 5 kilometer. Ook Marie en Antoinette van ‘Coup de Foudre’ zijn van de partij, net als de voorstelling van twee nieuwe creaties van vzw Paljasso, waaronder een uniek bloementapijt van 100 aangestuurde LED-lichtjes. “Alle ticketkopers zijn persoonlijk verwittigd van de verplaatsing. We kijken er nu al naar uit om volgende week, in droge omstandigheden, dit prachtige sluitstuk neer te zetten van de verlengde, succesvolle bloesemcampagne”, klinkt het bij Visit Hoeselt, dat samen met Visit Bilzen afgelopen maanden het gemeenschappelijke bloesemprogramma invulde.

Bloesem magie Coup De Foudre (1)