Gent heeft OOG voor ondernemers.

De Gentse schepen van Economie en Middenstand Mathias De Clercq (Open VLD) heeft vrijdagmiddag het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent (OOG) officieel geopend. Het moet een centraal aanspreekpunt worden voor alle vragen van en advies voor Gentse ondernemers. Het centrale aanspreekpunt staat borg voor een gevoelige administratieve vereenvoudiging en maakt (kandidaat)ondernemers wegwijs in alle stedelijke diensten en procedures. Schepen Mathias De Clercq: "Het ondersteunings- punt zal ondernemers wegwijs maken door alle stedelijke diensten en procedures, maar kan ook verwijzen naar andere overheden of privé-initiatieven". Volgens schepen De Clercq is een dergelijk centraal aanspreekpunt voor ondernemers uniek voor België.

Gentse ondernemers zijn zeer positief over het initiatief. Julie Huysman, zaakvoerder van de kledingswinkel Elle et Gand aan de Bisdomkaai: "De winkel bestaat nu één jaar. Het was maanden zoeken en een hele administratieve berg voor ik kon beginnen. Mocht Oog toen al hebben bestaan, dan zou het veel vlugger gegaan zijn. Ik werd vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Je klopt overal aan, je moet een handelsregister nemen en zoveel meer. Nu Oog op zoveel vragen antwoordt is dat een grote hulp". Paul Meyvaert van het bekende Gentse glasbedrijf Meyvaert: "Wij zijn de trekpaarden, niet de melkkoeien. In dit onzeker economisch klimaat spelen niet alleen grote bedrijven, maar ook van KMO's een belangrijke rol. Mits de nodige steun blijven bedrijven in Gent". Danny Van Royen, directeur Dienst Economie: "Het Oog staat garant voor degelijke dienstverlening, het moet het de werking van de stedelijke Dienst Economie verfijnen. Diverse diensten in de stad Gent zullen nauw moeten samenwerken".

Ondernemers kunnen er terecht voor zaken als stedelijke steunmaatregelen, vergunningen en reglementeringen die voor hen van belang zijn. Op die manier wordt de administratieve last voor ondernemers verlichten, en wil de stad zich verder profileren als ondernemingsvriendelijke stad. "Wat Gentinfo is voor de burger, moet het OOG worden voor de Gentse ondernemers", stelt schepen De Clercq. Het ondersteuningspunt verzamelt immens ook informatie van andere overheden en privé-initiatieven om de ondernemer alle nodige informatie te verschaffen. Het OOG kan ondernemers ook helpen wanneer ze vacatures hebben, van bij de opmaak tot de zoektocht naar de juiste wervingskanalen en de gepaste steunmaatregel. Complexe vragen en vragen naar ruimte, investeringen en uitbreidingen, worden deskundig opgevolgd door account managers van de Dienst Economie.

OOG is mede mogelijk gemaakt door EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling). Dat is een van de structuurfondsen waarmee de Europese Unie de economische en sociale samenhang binnen Europa wil versterken. EFRO steunt onder meer projecten die het concurrentievermogen vergroten en werkgelegenheid creëren. Een van de prioriteiten van het EFRO programma is ondernemerschap, een doelstelling waar Vlaanderen en Gent sterk op inzetten om de aantrekkingskracht van onze regio te bevorderen. OOG is medegefinancierd door de Vlaamse overheid (45 %), EFRO (40 %) en de Stad Gent (15 %).

Praktisch: Het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent (OOG) is telefonisch bereikbaar elke werkdag van 8.30 tot 16.30 uur op 09 210 10 60. Ondernemers kunnen ook langskomen: Sint-Niklaasstraat 27, vierde verdieping, 9000 Gent. Het is ook bereikbaar via ondernemen@gent.be of via www.oogent.be
De volledige fotoreeks wordt zichtbaar door op bovenstaande foto te klikken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here