...

EERSTE ARTIESTEN VOOR NIGHT OF THE PROMS 2018

EERSTE ARTIESTEN VOOR NIGHT OF THE PROMS 2018 - Fotos PSE(foto: PSE Belgium)

Suzanne Vega en Milow zijn de eerste namen op de line-up van Night of the Proms. De organisatoren strikten de twee singer-songwriters voor de concerten in Antwerpen en Rotterdam, waar ze hun grootste hits zullen brengen in een symfonisch jasje. De 34e editie van Night of the Proms vindt plaats op 23 en 24 november in het Antwerps Sportpaleis. Meer artiestennamen worden later bekendgemaakt.

Night of the Proms-debuut voor Milow

Jonathan Vandenbroeck, beter bekend als Milow, schrijft zijn eigen nummers en verzorgt zijn eigen producties. Tussen 2007 en 2012 won de singer-songwriter maar liefst 12 MIA’s, een prestatie die geen enkele Vlaamse artiest hem tot nu toe heeft nagedaan. Nadat hij in 2004 werd opgemerkt op Humo’s Rock Rally waagde hij een sprong in het diepe en bracht hij volledig in eigen productie zijn debuutplaat uit. ‘The Bigger Picture’ (2006) viel erg in de smaak en stond tussen 2006 en 2010 in totaal 110 weken in de album top 100. De internationale doorbraak volgde 2 jaar later met een cover van ‘Ayo Technology’ van 50 Cent feat. Justin Timberlake, waarmee Milow nummer 1-noteringen verwierf in de Europese hitlijsten.

EERSTE ARTIESTEN VOOR NIGHT OF THE PROMS 2018 - Milow(Foto: PSE Belgium)

Ook de jaren nadien reeg Milow verder de gouden en platina platen aan elkaar. In 2012 trad hij voor de vierde keer op op de weide van Werchter , waar hits als ‘You And Me’ en ‘Little In The Middle‘ opnieuw uit volle borst werden meegezongen door het grote publiek. In 2015 verraste Vandenbroeck met de single ‘Fortune Cookie’, een duet met Emma Bale waarmee hij de eerste plaats in de Ultratop behaalde. Zijn meest recente album is ‘Modern Heart’, waarvan ‘Howling at the Moon’ de grootste hit werd. Momenteel werkt Milow volop aan nieuwe muziek, en dit najaar staat hij voor het eerst op het podium van Night of the Proms.

Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega voor het eerst met groot orkest in het Antwerps Sportpaleis

Ook Suzanne Vega staat in november op het podium van Night of the Proms. 33 jaar na haar doorbraakhit ‘Marlene on the Wall‘ is de zangeres nog steeds enorm geliefd bij het grote publiek. Vorig jaar vierde ze nog de 30e verjaardag van ‘Solitude Standing’, het album waarmee ze naam en faam maakte dankzij wereldhits als ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’.

EERSTE ARTIESTEN VOOR NIGHT OF THE PROMS 2018 - Susan Vega(Foto: PSE Belgium)

De Amerikaanse is een van de meest succesvolle singer-songwriters van haar generatie. Wereldwijd verkocht ze meer dan 7 miljoen albums en kreeg ze maar liefst 7 Grammy Award-nominaties achter haar naam. In 1990 won Vega de Grammy Award ‘Best Album Package’ voor het album ‘Days Of Open Hand’. Ze tourt nog steeds de wereld rond en treedt op in uitverkochte zalen. In november staat ze voor het eerst met groot orkest op het podium van het Antwerps Sportpaleis.