...

Inspelen op de klimaatverandering door je eigen woonsituatie aan te passen

Inspelen op de klimaatverandering door je eigen woonsituatie aan te passen

Inspelen op de klimaatverandering door je eigen woonsituatie aan te passen

Geleidelijk is het klimaat aan het veranderen. De temperatuur stijgt, met langere periodes van droogte tot gevolg. Maar ook zwaardere regenbuien en langere periodes van neerslag, waarbij de zon zich nauwelijks laat zien. Zonde, als je een mooie zithoek in je tuin had gecreëerd. Het aantal dagen waarop je daarvan gebruik kunt maken, daalt door regenval fors. Tenzij je kiest voor een praktische oplossing die de regen tegenhoudt, waardoor je gewoon lekker kunt genieten!

 

Een verlengstuk van je huis

We hebben het hier uiteraard over een tuinoverkapping, een soort verlengstuk van je huis. Vanaf de gevel van je woning plaats je een overkapping die ervoor zorgt dat jouw tuinmeubelen droog staan en daarmee creëer je eigenlijk een extra kamer om bij elk weertype lekker te kunnen zitten. Als het alleen een overkapping op palen is, ben je natuurlijk nog wel afhankelijk van de temperatuur en de hoeveelheid wind om comfortabel te kunnen zitten. Met zijwanden, al dan niet voorzien van glazen schuifdeuren, los je ook dat probleem op.

 

Zelf monteren en gemakkelijk onderhouden

Wil je een mooie overkapping met een strakke, luxe uitstraling? Een overkapping die bovendien eenvoudig zelf te monteren en gemakkelijk te onderhouden is? Je kunt een aluminium veranda kopen om al deze pluspunten in één keer te kunnen afvinken. Twijfel je nog over het wel of niet nemen van zijwanden? Met een modulair systeem kun je op een later moment alsnog kiezen voor het uitbreiden van jouw systeem. De keuze voor aluminium heeft nog enkele voordelen, zoals de lange levensduur en het feit dat dit materiaal heel goed bestand is tegen vocht en uv-straling.

 

Aandachtspunten bij het plaatsen van een veranda

Hoewel het zelf plaatsen van een veranda heel eenvoudig is op basis van de bijgeleverde handleiding en een duidelijke instructievideo, zijn er wel wat aandachtspunten om de plaatsing soepel te laten verlopen. Op de eerste plaats is van belang dat de gevel van de woning over de volle breedte van de veranda vrij is van eventuele obstakels. Verwijder alles wat in de weg kan zitten, zodat het straks geen belemmering vormt voor de werkzaamheden. Controleer ook de draagkracht van de ondergrond. Een veranda hangt enerzijds aan de gevel van de woning, maar steunt anderzijds op een aantal palen. Die palen moeten stevig op de grond staan, de ondergrond moet hiervoor dus wel sterk genoeg zijn.

Afbeelding van PublicDomainArchive via Pixabay