...

Sam Van de Putte lijsttrekker sp.a Aalst

sam van de putteVandaag stelde sp.a Aalst Sam Van de Putte (33 jaar) voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Van de Putte zetelt sinds 2007 in de Aalsterse gemeenteraad.

De partij deed dat op het domein van Hof Den Tuitelaar, in deelgemeente Meldert. “Ook de deelgemeenten verdienen voldoende aandacht” zegt sp.a voorzitter Walter De Rijck. De locatie is niet lukraak gekozen: “Het is de bedoeling dat hier ook een zorgvoorziening komt voor kinderen met autisme. Voor sp.a is zorgzekerheid een belangrijk aandachtspunt”.

Walter De Rijck schetst het engagement van de voorgestelde lijsttrekker: “Sam begon al vroeg in de kindergemeenteraad van de stad. Nadien werd hij nog actief binnen de Aalsterse en de Vlaamse Jeugdraad. Daarnaast nam hij ook engagementen op binnen Wel Jong Niet Hetero, de Vlaamse Scholierenkoepel en Unicef waarvoor hij in 2002 deelnam aan een Speciale Zitting van de VN over kinderrechten in New York. Ook op politiek vak draait Sam al even mee. Sinds 2004 neemt hij voor sp.a deel aan de verkiezingen en ondertussen vertegenwoordigt hij al 12 jaar de Aalstenaar in de gemeenteraad”.

Onder de slogan “Samen Aalst Maken” wordt sp.a de GPS voor Aalst: “Groen, Progressief en Sociaal. Een stad zonder armoede met betaalbaar wonen, kwaliteitsvolle zorg, een plek voor elk kind in de kinderopvang en in de scholen, een betere mobiliteit en een gezonder leefmilieu zijn onze GPS voor de toekomst van Aalst. Samen met alle Aalstenaars realiseren we een groene, progressieve en vooral een sociale agenda” zegt lijsttrekker Sam Van de Putte.

De uitdagingen voor Aalst groeien. Het aantal inwoners stijgt tegen 2030 naar 92 000. De nieuwe lijsttrekker Sam Van de Putte somde de uitdagingen en oplossingen op:

  • Er zijn 4.000 nieuwe woningen nodig om iedereen een warme thuis te geven maar er staan nu al ruim 1200 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning, met een wachttijd van 7 jaar. sp.a wil dat de stad oude woningen opkoopt, isoleert en renoveert om de inwoners van de toekomst een thuis te geven in betaalbare en kwaliteitsvolle woningen.
  • a Aalst wil ook meer investeren in extra kinderopvang. Aalsterse gezinnen moeten het redden met 4% minder kinderopvang dan het Vlaamse gemiddelde. Het kan niet de bedoeling zijn dat ouders al voor de geboorte gaan kamperen voor een inschrijving bij de onthaalouder of de crèche. Ook daarna moeten we voor alle kinderen een plek op school en vakantieopvang garanderen.
  • a Aalst wil krachtige keuzes in het mobiliteisbeleid en wil het openbaar vervoer beter uitbouwen.
  • De partij pleit ook voor meer groen op onze pleinen en in de straten. Minder naar de dokter lopen, gewoon door te kiezen voor geschikte planten en bomen die onze lucht gezonder maken, dat is voor sp.a Aalst een aandachtspunt.
  • Voor zorgbehoevende ouderen wil sp.a Aalst de onderhoudsplicht afschaffen en ervoor zorgen dat mensen niet meer dan hun pensioen moeten betalen voor een verblijf in een woonzorgcentrum.