...

Wie wordt de eerste Vlaamse kampioen ‘patatten schillen’?

In de Cloë Hal in Ninove vindt zaterdag 28 april 2018 de eerste editie plaats van het ‘Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen’. “Het is de bedoeling om binnen de minuut zoveel mogelijk patatten te schillen met een dunschiller. Dat lijkt eenvoudig, maar geloof me daar is behoorlijk wat techniek, behendigheid en training voor nodig”, zegt initiatiefneemster Jettie Pallettie. “Naast de eeuwige roem, krijgt de winnaar of winnares de oorkonde van ‘De Gouden Patat’ en een exemplaar van mijn nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’, die ik na het kampioenschap voorstel tijdens mijn jubileumconcert ’10 jaar Jettie Pallettie’. De laureaat mag tien mensen meebrengen naar het feestje én we geven ook nog prijzen aan de snelste en de origineelste schiller, of schilster. Meedoen aan het ‘Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen’ is eenvoudig: je stuurt een filmpje van 1 minuut waarin jij je aardappelschilkunsten laat zien. Dat stuur je via mijn Facebookpagina of per mail naar info@jp-productions.nl. Willy Sommers en Filip D’Haeze van Swoop hebben al een filmpje ingestuurd. Voor Willy was het de eerste keer dat hij zelf patatten heeft geschild. Ik heb hem moeten uitleggen hoe zo’n dunschiller werkt. Hilarisch!

Wie wordt de eerste Vlaamse kampioen ‘patatten schillen’? - Jettie Palettie(Foto: House Of Entertainment)

Na ‘Dubbeldik Feest In De Tent + Alle Toeters en Bellen’ laat Jettie Pallettie, de konigin van de kroegen en de fetisj van iedere feesttent, weer van zich horen met ‘Pinten & Patatten’, een gloednieuwe cd die ze op 28 april voorstelt tijdens haar jubileumconcert ’10 jaar Jettie Pallettie’ in de Cloë Hal in Ninove. “Ik heb 16 nieuwe ambianceliedjes opgenomen voor mijn fans. Ook ‘Alles voor de fans’, een duet met Sam Gooris, staat op de cd, net als ‘Cafeetje 3.0’, een nieuwe versie van ‘Ik zit in een cafeetje’, het nummer waarmee het voor Jettie Pallettie allemaal begon.

Met meer dan 120 optredens per jaar, is Jettie Pallettie één van de succesvolste artiesten op de Vlaamse podia. “Omdat Vlaanderen mijn tweede thuis is, vind ik het fijn om bij jullie als eerste mijn nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ voor te stellen, gecombineerd met de eerste editie van het ‘Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen’. Zaterdag 28 april houden we ons feestje in de Cloë Hal in Ninove. Na de albumpresentatie en het kampioenschap, wordt het feest compleet en vier ik mijn 10de verjaardag als artieste met een uniek jubileumconcert, samen met gastartiesten Yves Segers, Willy Sommers, Filip D’Haeze, Dimitri Vantomme en De Deurzakkers. Het wordt een stevig feestje, waar je nu de laatste tickets voor kan bestellen via info@jp-productions.nl. Wees snel, want vol is vol.

Meer info over Jettie Pallettie vind je op www.jettiepallettie.nl