...

‘I Love the 90’s’ lokte afgelopen weekend 16.000 bezoekers

‘I Love the 90’s’ trok 16.000 bezoekers

‘I Love the 90’s’ lokte afgelopen weekend 16.000 bezoekers naar de Trixxo Arena. Met ruim 16.000 bezoekers waren ze, afgelopen weekend in de Trixxo Arena Hasselt waar van zaterdag op zondag de 16de editie van ‘I love the 90’s – The party’ plaatsvond. Met o.a. het verruimende Lasgo, een verrassende George Michael Tribute, K’s Choice, de terugkerende Poco Loco Gang en DJ Ward, werd het weer een onvergetelijke feestavond. De app en het cashless betalen waren nieuwigheden die het goed deden bij het publiek. Noteer zaterdag 26 april 2025 in jouw agenda, want dan is de hoogmis van de nineties weer van de partij. De ticketverkoop start binnenkort. Dankzij de vroege bezettingsgraad kwam de 16de editie van ‘I love the 90’s – The party’ zaterdagavond al vrij vroeg op gang.

I Love The 90's K's Choice

Poco Loco Gang

Voor DJ Ward zijn vette 90’s schijven losliet, werd de massa al vroeg op de avond opgewarmd door CB Milton (‘It’s A Loving Thing’), Paradisio (‘Bailando’) en het vernieuwd herenigde Poco Loco Gang (‘Tropical Paradise’). “Fijn dat we met de happy-sound, die ooit begon in de Oost-Vlaamse discotheek Poco Loco, terug zijn. “De sfeer zat meteen goed, ook al viel ons optreden vrij vroeg op de avond. Voor de aanwezigen maakte dat niets uit, want die hadden gelijk de juiste energie beet. Over twee weken brengen we trouwen ook nog een nieuwe single uit (‘Alive) en ondertussen is de vraag naar boekingen groot. Zo staan we in november al op het Nederlandse Pump Up The 90’s,” zegt Tim Appelmans die mee aan de basis ligt van dit vernieuwde verhaal. Na Ice MC, maar voor Vengaboys en Def Dames Dope, was het de beurt aan het vernieuwde Lasgo om te knallen.

I Love The 90's Poco Loco Gang

Verruiming

Peter Luts, die letterlijk net op tijd kwam aanwaaien uit Nederland, was met de nieuwe zangeres Nikki Born van de partij. “Ik vond het echt geweldig. Niet normaal. Wat een feest. Ik zag vanop het podium hoe alle mensen helemaal uit hun dak gingen. (lacht). Dit was binnenkomen door de grote poort met onze hits ‘Something’, ‘Alone’ en ‘Insomnia’, die allen werden opgenomen eind jaren negentig, maar uitgebracht in het begin van de Nillies. Nieuwe Lasgo-muziek is trouwens voor binnenkort,” zegt de 25-jarige Nikki. Na de optredens van Def Dames DopeVengaboys en DJ Ward zorgde Ivann Vermeer met Georges Michael-hits uit de jaren 90 (‘Freedom’, ‘Somebody To Love’) voor een nieuw hoogtepunt van de avond, waar de Belgische poprock-formatie K’s Choice naadloos kon op verder borduren. ‘Believe’, ‘Cocoon Crash’en ‘Not an Addict’ waren voltreffers voor de broers Sam en Geert Bettens.

I Love The 90's Lasgo Nikki Bom

Cashless betalen

We wisten vooraf niet goed aan wat we ons konden verwachten bij I Love The 90’s, maar het was heel plezant. Voor ons is dit een andere wereld, waarin ons optreden wordt omringt met dj’s. We hebben ons met onze muzikanten geamuseerd, maar ik had ook het gevoel dat het in de zaal goed zat, waar de mensen die livemuziek duidelijk konden smaken. Vandaag hebben we ook nog een theatershow afgewerkt in Nederland. Dat was heel intiem, akoestisch. Het contrast met ons optreden op ILT90’s kon niet groter zijn (lacht). Het is leuk om nog eens voor zoveel volk indoor te spelen, waarmee we allemaal nog meer goesting hebben gekregen in de festivalzomer,” zegt Sam Bettens. Aan nieuwigheden geen gebrek, want in Hasselt kon je afgelopen weekend cashless betalen door op een eenvoudige manier de nieuwste ‘I Love The 90’s’-app te downloaden.

I Love The 90's DJ Ward

Later in de nacht zorgden o.a. Marshall Masters (‘Don’t Touch That Stereo’), DJ’s Jan VerloetMental Theo en DJ Ward opnieuw voor de betere beats. Noteer zaterdag 26 april 2025 alvast in jouw agenda, want dan kan je in de Trixxo Arena Hasselt weer terecht voor ‘I love the 90’s – The party’. De ticketverkoop start binnenkort.