...

Charlotte Van Brabander in Schone Vrouwen-podcast

Charlotte Van Brabander

Charlotte Van Brabander in Schone Vrouwen-podcast: “Vrouwen zijn financieel kwetsbaarder dan mannen”. In het najaar van 2023 zat Vlaanderen vol spanning klaar voor een tweede seizoen van het VTM-programma ‘De Verraders’. Al van bij de eerste aflevering werd duidelijk dat er een glansrol weggelegd zou zijn voor Charlotte Van Brabander. Week na week was de kijker getuige van de intelligente en tactische aanpak van de finfluencer, tot oprechte emotionaliteit en een verspreking haar uiteindelijk de kop kostten. De kijkers zijn nog steeds in dubio, wie is Charlotte Van Brabander nu echt? In de gloednieuwe aflevering van de Schone Vrouwen-podcast geeft de geldexpert, mama, money coach, auteur en founder van ‘Slim Sparen’ een kijkje in haar hart en haar leven. In een gezellig en boeiend gesprek van ruim een half uur vertelt ze over haar dochter, het verlies van haar vader en hoe ze in de game-wereld terecht kwam. Maar evengoed geeft ze bijzondere inzichten mee: waarom zijn vrouwen financieel kwetsbaarder dan mannen?

Charlotte Van Brabander in podcast

 

Easy is the way to go

Voor de 18de keer op rij duiken Limburgse beautyonderneemsters Caroline Rigo en Cynthia Reekmans in het hoofd, hart én de geheime rituelen van vrouwelijk bekend Vlaanderen om er de uniekste verhalen uit naar boven te halen. Deze keer is het de beurt aan Charlotte Van Brabander, pokerspeelster, geldexperte, auteur en onderneemster, maar bij het grote publiek voornamelijk bekend door haar deelname aan het tv-programma ‘De Verraders’. Al zijn de drie dames in het onderdeel beautyrituelen snel rond. Naast een regelmatig bezoek aan de nagelstyliste, houdt Charlotte er een eerder eenvoudige stijl op na. ‘Easy is the way to go’, besluit ze zelf. Ze prefereert doordachte en bewuste aankopen boven toegeven aan impulsen. De wil om simplistisch te leven komt niet toevallig voort uit haar expertise in de financiele wereld. Als experte en finfluencer zet Charlotte, drijvende kracht achter het platform ‘Slim Sparen’, mensen aan om te beleggen.

Geldtaboe

“Geldtaboe, de gêne die mensen voelen om over geld te praten, zorgt ervoor dat velen de weg naar beleggen niet vinden. Dat was bij mij ook zo. Vrouwen zijn financieel nog steeds veel kwetsbaarder dan mannen, waardoor ze nog te vaak geldzaken uit handen geven. Dat komt voornamelijk omdat vrouwen nog maar sinds 1956 een eigen bankrekening mogen hebben en dus nog niet zo geëmancipeerd zijn op dat vlak. Ik raad daarom iedereen aan om te investeren in zijn of haar eigen kennis en met die kennis te gaan beleggen. Ik wil en mag geen financieel advies geven, ik wil dat mensen het zélf leren beslissen. Het is ook de reden waarom ik vaak gratis Webinars geef en binnenkort start met een eigen podcast rond geldtaboe.” 

Emotionele vrouw

De onderneemster in Charlotte maakt even plaats voor de emotionele vrouw, wanneer het gesprek een gevoelige wending maakt. Eind 2023 verloor ze op korte tijd niet alleen haar vader, maar ook haar schoonmoeder. Een zware periode die toch de nodige sporen nalaat: “Het verlies van mijn vader en schoonmoeder op korte tijd heeft me toch heel anders naar het leven doen kijken. De tijd gaat heel erg snel en een jaar is zo voorbij. Ik ben nu enkele maanden 34 jaar en het vliegt voorbij. Dan denk ik soms dat ik maar 30 jaar meer te gaan heb, of wie weet 20 jaar. Dat zijn angsten die ervoor zorgen dat ik veel bewuster leef. Elke dag is een geschenk.” De gloednieuwe aflevering van de ‘Schone Vrouwen’-podcast is vanaf nu te beluisteren via http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen. Ook andere afleveringen met o.a. Véronique De Kock, Eveline Hoste en Lynn Wesenbeek zijn hier te beluisteren.

Podcast Schone Vrouwen