...

Griet Vanhees in Schone Vrouwen-podcast over Amerikaanse trend

Griet Vanhees test alles zelf uit

Griet Vanhees in Schone Vrouwen-podcast over Amerikaanse trend ‘anal bleaching’: “Ik test alles eerst zelf uit”. Dit jaar bestaat Insight Affair, de kosmetische kliniek van Griet Vanhees (45), vijf jaar. In haar praktijk doorbreekt ze, samen met een team gespecialiseerde dokters, alle mogelijke taboes om mannen en vrouwen te helpen. Naast esthetische ingrepen, kunnen de patiënten hier ook terecht voor medische doeleinden. Denk aan behandelingen tegen vaginale droogte, een schaamlipcorrectie na de bevalling en binnenkort ook een specifieke behandeling die vooral in Amerika hot is: anal bleaching. Getest en goedgekeurd door Griet Vanhees zelf, want ze probeert naar eigen zeggen altijd alles eerst zelf. Een omslachtige behandeling, zo zegt ze in de nieuwste aflevering van de Schone Vrouwen-podcast. Daarin komt de luisteraar alles te weten over haar kliniek, haar ongeval en natuurlijk de kinderen. Zoon Henri-Constant breekt namelijk potten bij het Italiaanse Tony Kart raceteam en treedt zo moeiteloos in de voetsporen van vader en racepiloot Anthony Kumpen. Dat en veel meer in de nieuwe aflevering van ‘Schone Vrouwen’ die vanaf nu te beluisteren is via http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen.

Griet Vanhees in podcast Schone Vrouwen

Insight Affair

Na een kortstondige pauze releasen Limburgse beautyonderneemsters Caroline Rigo en Cynthia Reekmans van RiGorgeous een nieuwe aflevering van de Schone Vrouwen-podcast. Griet Vanhees, centrale gaste van dienst, luidt het verse seizoen met plezier in. Eerlijker en opener zijn de schone vrouwen bijna niet te vinden, dat merkt de luisteraar al snel als het gaat over de cosmetische kliniek van Griet, Insight Affair. Daar doet zij, in samenwerking met heel wat gespecialiseerde artsen, tal van cosmetische en medische behandelingen. “Het begon allemaal toen ik een zwaar ongeval had, waarbij ik veel breuken en een gezichtsverlamming opliep. De dokter zei me dat modellenwerk er niet meer in zat, maar ik liet me niet doen. Via een second opinion ben ik voor het eerst in contact gekomen met botox, dat mijn gezichtsverlamming stabiliseerde”, vertelt ze zelf. Ondertussen bestaat de praktijk 5 jaar en werken Griet en haar team in een sector waar ze enerzijds vernieuwend én sensibiliserend moeten optreden:

Bij jonge meisjes geen filterlippen

De dokters en ik hebben een afspraak dat we bij jonge meisjes geen filterlippen doen. Ik probeer hen te beschermen tegen zichzelf, maar ben daardoor ook al veel mogelijke patiënten verloren. Ik probeer hen ook te informeren, want zij denken op dat moment nog niet aan wat er gebeurt met die lippen als ze ouder worden. De bricoleurs die achter gesloten deuren fillers inspuiten voor een appel en een ei vertellen dat er natuurlijk niet bij. Aan de andere kant proberen we in de praktijk wel altijd nieuwe behandelingen uit. Ik test die eerst allemaal zelf. Wat in Amerika bijvoorbeeld big business is nu zijn anale bleachings. Voornamelijk in de menopauze krijgen vrouwen vaak last van verkleuringen in de oksels, lies, maar ook de intieme delen. In Insight Affair doen we al veel aan woman’s care en health, dus wou ik hier ook meer op focussen. Een omslachtige behandeling, dat wel, maar een dag later kan je toch al normaal zitten (lacht).”

Topsporters

Dat de familie Kumpen – Vanhees sportief is, is voor niemand een verrassing. Tijdens corona begon Griet met lopen, met als resultaat dat ze nu op regelmatige basis marathons loopt aan toptijden. Ook haar man en vader van twee zonen – Anthony Kumpen – is een gekend sportman. Met meerdere straffe prestaties op zijn naam in de autosport, maakt hij deel uit van het collectief geheugen van sportief Vlaanderen. Die sportieve genen hebben de ouders duidelijk doorgegeven aan hun twee zonen: “Mijn jongste zoon, Henri-Constant (10 jaar), heeft ook een duidelijke winnaarsmentaliteit. Hij rijdt in het Italiaanse Tony Kart raceteam, de Ferrari Academy, waar hij dit jaar meedoet aan het wereldkampioenschap. Hij heeft nu wel amper een jeugd, maar hij wil het zelf niet anders. Hij is erg gefocust op die topsport en heeft heel veel discipline. Het is een gevaarlijke sport, dat zeker. Hij is al enkele keren uit de kart gevlogen bij een crash. Hém vertrouw ik 300% achter het stuur, hij kan heel goed rijden, maar de andere kinderen soms iets minder.”

Griet Vanhees

De volledige aflevering van de podcast ‘Schone Vrouwen’ over en met Griet Vanhees is te beluisteren via http://rigorgeous.lnk.to/schonevrouwen. Veel andere bekende vrouwen, zoals Bieke Ilegems, Ann Van Elsen en Véronique De Cock zijn reeds de revue gepasseerd en nog vele andere namen zullen in de komende maanden al hun geheimen prijsgeven.