Leuvense studenten Ind. Ingenieur studeren af in Gent

studentenEerste ‘Leuvense’ studenten Industrieel Ingenieur studeren af in Gent.

Vandaag, 4 juli studeren 220 studenten af op de Technologiecampus Gent met het diploma van Master in de Industriële Wetenschappen van de KU Leuven. Het gaat om studenten uit de opleiding Industrieel Ingenieur van KAHO Sint-Lieven die dit jaar integreerde in de universiteit. Die studenten ontvangen nu een diploma van de KU Leuven.

“Industrieel Ingenieur is al jaren een knelpuntberoep en dat zullen onze laatstejaars hebben geweten”, aldus Lieven De Strycker, campusvoorzitter studiegebied Industriële Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven Technologiecampus Gent. “Vele promovendi hebben reeds een contract getekend en zijn al zeker van hun plaats op de arbeidsmarkt. Op de Technologiecampus Gent worden de studenten opgeleid tot polyvalente ingenieurs. Het is een algemeen vormende opleiding volgens de hoge standaarden van de KU Leuven die niet enkel zorgt voor een diepgaande technische scholing, maar ook veel aandacht schenkt aan onderzoeks- en communicatievaardigheden en het werken in team. Zulke profielen zijn gegeerd in de industrie.”

Een Leuvens diploma in Gent
De Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen aan KU Leuven spreidt zich uit over heel Vlaanderen met campussen in Aalst, Diepenbeek, Geel, Gent, Leuven, Oostende en Sint-Katelijne-Waver. Studenten die in Gent de opleiding Industrieel ingenieur volgen ontvangen nu een diploma van de KU Leuven en niet langer van de KAHO Sint-Lieven.

In het bedrijfswereld heeft de opleiding Industrieel ingenieur van KAHO Sint-Lieven een zeer goede reputatie, onder meer door de vele contacten met KMO’s. Onze afgestudeerde industrieel ingenieurs staan reeds jaren hoog aangeschreven. “Dat de opleiding industrieel ingenieur recent een volwaardige universitaire opleiding binnen de KU Leuven is geworden, biedt onze afgestudeerden nog meer troeven,” aldus Lieven De Strycker.

Naast de industrieel ingenieurs worden in Gent ook de laatstejaarsstudenten van de postgraduaten en van de Master of Science Degree in Food Science, Technology and Nutrition (unieke internationale Erasmus Mundus opleiding) geproclameerd.

Proclamatie Industrieel Ingenieurs KU Leuven Technologiecampus Gent
Vrijdag 4 juli om 18 uur, Technologiecampus Gent, Blok F
Gebroeders De Smetstraat 1 9000 Gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here