Jong N-VA deelt de bezorgdheid van de fietsersbond Dendermonde

Draagbeeld-FietsenJong N-VA deelt de bezorgdheid van de fietsersbond Dendermonde

In de loop van januari, in de donkerste periode van het jaar, gebeurden op het grondgebied Dendermonde 14 letselongevallen. Bij 12 van deze ongevallen was een fietser of bromfietser betrokken. Eén van de ongevallen gebeurde in de Smidsestraat (Grembergen ), een ander in de Zandstraat in Appels.

• In de Smidsestraat is er een dubbel fietspad, maar het is veel te smal en verkeert in slechte staat.
• Op de zeer drukke Zandstraat is er helemaal geen fietspad en zelfs geen fietssuggestiestrook.

Voor en na de schooluren gebruiken honderden jongeren deze twee straten. Veiligheid moet daar primeren. Recent was er ook een zwaar ongeval op de Vlassenbroekbrug, en hoewel ideeën voor verbetering werden aangereikt, is er nog steeds niets veranderd. Jong N-VA Dender pleit voor een grondig onderzoek van alle ongevallen, ook de lichte ongevallen, en hoopt dat de dienst Mobiliteit van de stad Dendermonde op korte termijn voor oplossingen zorgt en vragen daarnaast ook betere fietsverbindingen met de omringende gemeente ( Hamme, Lebbeke, Zele ) voor de fietsers komende uit deze gemeenten.

Het bestuur van Jong N-VA Dender steunt de Fietsersbond van Dendermonde en hoopt op een positieve reactie van de stad Dendermonde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here