Adoptie door holebiparen blijft beste oplossing

Tijdens een persconferentie hebben de voorstanders van adoptie door holebiparen vandaag verduidelijkt waarom zorgouderschap of mee-ouderschap geen goede oplossingen zijn om kinderen in holebigezinnen aan twee juridisch volwaardige ouders te helpen. Adoptie door holebiparen staat morgen op de agenda van de Commissie Justitie in de Kamer.

Ook de Holebifederatie vraagt dat de parlementsleden werk maken van het openstellen van adoptie voor holebiparen. Tussenoplossingen zoals mee-ouderschap, zorgouderschap en voogdij zijn hypocriet en lossen de problemen niet ten gronde op, zo luidde het op de persconferentie. Enkel adoptie kan tot een volwaardig juridisch ouderschap leiden en enkel op die manier genieten kinderen in een gezin met twee vaders of twee moeders dezelfde juridische bescherming.

Terwijl de rechten en plichten die samengaan met adoptie voor iedereen duidelijk zijn, blijken mee-ouderschap en zorgouderschap voorlopig juridisch onduidelijke constructies. Bovendien bieden deze regelingen geen oplossingen voor kinderen die opgroeien in een gezin met twee vaders na een éénouderadoptie.

De Holebifederatie hoopt dat de paarse meerderheidspartijen zullen blijven ijveren voor de openstelling van adoptie en dat de CD&V haar mandatarissen vrij zal laten stemmen. Zij apprecieert de duidelijke en solidaire stellingname van de voorstanders. Guy Swennen (sp.a), Martine Taelman (VLD), Stijn Bex en Annelies Storms (spirit), Zoe Genot (Ecolo), Philippe Monfils (MR) en Karine Lalieux (PS) waren aanwezig op de persconferentie.

Wie de openstelling van adoptie steunt, kan nog steeds de open brief ondertekenen via www.holebifederatie.be/openbrief/. Momenteel hebben reeds meer dan 1.200 mensen de brief ondertekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here