Liberale vakbond: Sociaal overleg moet evenwicht herstellen.

Aalst (redactie/mas) De Liberale Vakbond ACLVB hield deze middag een Nationaal bureau om verder haar standpunt te bepalen rond de begrotings- en relancemaatregelen die gisteren door de regering werden voorgesteld.

Na interne consultatie binnen haar organen is ACLVB van mening dat deze begroting onevenwichtig is. De inspanningen liggen nu vooral langs de kant van de werknemers. Er is niet enkel een beknotting van het sociaal overleg en van de vrijheid van onderhandelen, maar ook de subtiele uitholling van het indexmechanisme is ons niet ontgaan.

Tegenover de lastenverlagingen die werkgevers nu zouden genieten, staat geen enkele verplichting naar werkgelegenheid toe. Bovendien worden de grote vermogens en het kapitaal wel heel erg gespaard. De begroting is dan wel onevenwichtig, de Liberale Vakbond ACLVB wil naar het overleg gaan om werkgevers en overheid de kans te geven het evenwicht te herstellen.

Wij hebben de plicht om ons lot in eigen handen te nemen. Dit betekent dat we binnen het sociaal overleg verder moeten praten over de toekomst van een modernere, duurzame en kwaliteitsvolle arbeidsmarkt. Zeker nu we te maken krijgen met een bevriezing van de lonen, moet er perspectief geboden worden aan onze werknemers.

Zo wil de Liberale vakbond ACLVB een aantal belangrijke thema’s bespreken en afdwingen. Dit is de enige manier om de balans opnieuw in evenwicht te brengen. Ze eisen o.a.: Een afdwingbaar recht op opleiding, vaste en volwaardige contracten en dit heel specifiek ook naar jongeren toe, de combinatie privé met professioneel leven of flexibiliteit dus langs werknemerskant én de welvaartsvastheid van de sociale uitkeringen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here