Voorjaarsprogramma Hotsy Totsy

De Hotsy Totsy is al 32 jaar het autenthieke Gentse artiestencafé. Je kan er terecht voor een gezellig babbel, gezelschapspellen, kranten, tijdschriften, strips en poolbiljart. Sinds 2003 is Hotsy Totsy ook met een bijhuis begonnen: Huis van Guislain vzw. Hier worden er verschillende klassieke optredens en literaire of politieke lezingen georganiseerd.

Dé voorjaarsklassieker zonder weerga wordt de literaire lente. Hoogstaand getsjilp van Engelsen, Fransen, Italianen, Nederlanders, Vlamingen en Ieren. Apotheose van deze literaire maand wordt de komst van Geertrui Daem: op donderdag 20 april, aanvang 21u, leest de auteur fragmenten uit haar nieuwste roman "Olympia". Niet alleen de letteren zullen in het voorjaarslicht knetteren. Ook het vrouwelijk schoon maakt in deze prille lente stilaan zijn opwachting: de breekbare stem van Fortune's Favourite, singer-songwriter Hannelore Bedert met Rheen, het a capella trio Zanzare. Enig mannelijk tegengewicht mag je verwachten tijdens de concerten van Magister, Blueberry's Boots en Yago.

In het Huis van Guislain werden de voorbije maanden kelen geschraapt, violen gestemd. De jenever staat koud, de taarten zijn besteld: twee koffieconcerten van niveau! Op zondag 30 april ment Lucas de Lil zijn vocaal ensemble Voces Intimae langs de renaissance, over de romantiek en via hedendaags klassiek naar het lichtere close harmony. Twee weken later, op zondag 14 mei, bespeelt het talentrijke violistenduo Helena Druwé en Frederik Boits je gevoelige snaar met werk van Bach, Mozart, Kodaly en Martinu. Een zitje reserveren voor beide concerten kan op huis.van.guislain@telenet.be
Jezelf onder stroom houden doe je nog altijd het best via www.hotsytotsy.be en www.huisvanguislain.be
GVP.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here