Ook N-VA Gent slachtoffer van anti-politiek.

Aalst. (redactie) In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Drongen een groot aantal N-VA-borden kapot geslagen. De borden stonden aan de rotonde Deinsesteenweg/Mariakerksesteenweg en in het centrum van Drongen. Het gaat blijkbaar om een gerichte actie, want de vandalen hebben borden van andere partijen in dezelfde buurt ongemoeid gelaten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in het Gentse stadscentrum aan de oevers van de Leie het bord gestolen van Guido Meersschaut, de nummer 6 op de N-VA-lijst voor de Gentse gemeenteraad. De achterkant van de woning van Meersschaut grenst aan de Leie.  Hier kan het dus niet anders dan dat de dieven een bootje hebben gebruikt. Het is onmogelijk op een andere manier, behalve Guido Meersschaut zelf, tot bij het bord komen. Eerder waren de borden van Guido Meersschaut ook al bekogeld met tomaten en waren er op zijn aanlegsteiger vuilzakken geledigd.

Ook van de nummer drie op de gemeenteraadslijst Faruk Ömer Demircioglu werd een aanhangwagen met spandoek op de Dendermondsesteenweg vernield. Meersschaut, Demircioglu en ook de Drongense kandidate Isabelle De Clercq (nummer 5 op de N-VA-lijst) hebben klacht neergelegd tegen onbekenden, er werd telkens een proces-verbaal opgesteld door de politie.

N-VA lijsttrekker Siegfried Bracke herhaalt zijn oproep tot een serene en faire campagne.  “Democratie is op een beschaafde manier met elkaar van mening verschillen”, aldus Bracke, “vernielingen en diefstal horen daar vanzelfsprekend niet bij.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here