Tweede Gottemse Bierfeesten

Op zaterdag 8 oktober 2005 organiseert het Sport & Feestcomité van Gottem, in samenwerking met de even Gottemse huisbrouwerij Sint Canarus voor de tweede keer Bierfeesten in de Gottemse Vlasschuur. Wie er ooit bij was in Wieze of elders weet wat dat betekent. De bierfeesten beginnen vanaf 19 uur met een diner met bijna uitsluitend Gottemse ingrediënten: Gottemse kwaliteitskip "Délikip" met groenten en frieten.

Daar past uiteraard een plaatselijk biertje bij. Voor de gelegenheid is er zelfs een lichtere versie van de Sint Canarus Tripel te verkrijgen. Een graadje lichter, zodat u er eentje meer kan van drinken. Nog een opmerkelijk feit: het bierfeestbier wordt aangevoerd via een rechtsstreekse leiding tussen de huisbrouwerij en de Vlasschuur. (De omwonenden moeten het die zaterdagnacht zonder leidingwater doen). De bierkaart vermeldt verder ook nog een pilsje, enkele klassiekers en enkele exclusiviteiten voor de liefhebbers.

Na het eetmaal doet het feestcomité voor de tweede keer beroep op het plezant orkest "Alpenroos" uit Ingelmunster. Met ruim 25 muzikanten brengen ze de echte Oberbayern-bierfeestenmuziek en -ambiance in de Vlasschuur. Wie er vorig jaar bij was komt beslist terug. Alpenroos treedt drie uur op tussen 21u15 en 0u45. Ze brengen de plezantste airkes uit hun repertoire en halen af en toe een grapje uit met onschuldigen uit het publiek. Tussendoor is er ook een wedstrijdje "ad fundum drinken" (een glas Sint Canarus in één keer soldaat maken tot op de bodem). De winnaar sleept er alvast een bak Sint Canarus mee naar huis.

Een kaart voor het eetmaal én het orkest kost slechts 10 EURO. Er worden maximaal 200 kaarten aan de man gebracht. Haal dus snel uw kaart in het proeflokaal van huisbrouwerij Sint Canarus, vlak achter de kerk van Gottem, Polderweg 2, iedere zondag tussen 10 en 20 uur. Of bespreek uw plaats bij één van de leden van het feestcomité: Christiaan Dewitte (051 63 46 05), Willy De Coster (051 63 52 36), Patrick Van Steenkiste (051 63 54 81) of Piet Meirhaeghe (051 63 69 31). De inschrijvingen worden afgesloten zondagavond 2 oktober.

U kan ook enkel naar het orkest komen luisteren (en bier drinken natuurlijk) vanaf 21u15. U betaalt dan 2,50 EUR aan de ingang, als er nog plaats is tenminste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here