Singles vertegenwoordigen de grootste wanbetalers

Werkende singles (de helft met kinderen, de helft zonder) vertegenwoordigen de belangijkste groep wanbetalers (36%). Meer dan een derde van de debiteuren zit in de financiële problemen of heeft te veel schulden; een vierde kan rekeningen niet betalen o.w.v. werkloosheid, ziekte of scheiding

– 53% van de wanbetalers zijn aan het werk.
– De belangrijkste leeftijdscategorie van debiteuren zijn de mensen tussen 26 en 45 jaar (62%), waarvan 33% alleenstaand zonder kinderen zijn.
– De belangrijkste redenen van niet-betaling van de facturen zijn financiële problemen.
– Slechts 3,5% van de gezinnen met achterstallige betalingen schijnt echt van slechte wil te zijn.

Dat zijn de opmerkelijkste bevindingen van het telefonisch onderzoek dat Intrum Justitia, Europees en Belgisch marktleider op het gebied van debiteurenbeheer, uitgevoerd heeft tijdens de maand juni. 2500 wanbetalers (consumenten) werden bevraagd naar hun familiale situatie, hun leeftijd, of ze werken of niet en welke de reden was om hun facturen niet te betalen.

Tijdens de maand juni voerde Intrum Justitia een ad-random telefonische enquête uit bij 2500 wanbetalers uit het debiteurenbestand. Als marktleider, hecht de onderneming veel belang aan onderzoek om op basis van de meest accurate marktgegevens te adviseren bij het optimaliseren van het debiteurenbeheer van haar klanten. Het objectief van dit onderzoek is een beter inzicht te verwerven in de redenen van wanbetaling van consumenten en in hun familiale en financiële situatie.

Werkenden maken de grootste groep wanbetalers uit

Van de 2500 ondervraagden, heeft meer dan de helft (53%) een job. Dit is toch wel een opmerkelijk resultaat. Bij een derde van hen (35%) bedraagt de schuld meer dan 500

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here