Intentie tot sluiting van Philip Morris Research Laboratories Leuven

Vandaag heeft de directie van Philip Morris Research Laboratories bvba in Leuven de werknemers geïnformeerd over hun intentie om dit laboratorium te sluiten en een collectief ontslag door te voeren. Dit is een rechtstreeks gevolg van de beslissing van de Belgische overheid om dierproeven te verbieden voor het ontwikkelen van tabaksproducten vanaf 1 januari 2011.

"Het is met grote spijt dat ik onze werknemers heb moeten meedelen dat wij de intentie hebben om het laboratorium te sluiten, " zei de General Manager, Patrick Vanscheeuwijck. "Helaas hebben gesprekken met de overheid en een onderzoek naar andere mogelijkheden voor de faciliteit gefaald om alternatieve oplossingen te bieden. Wij zullen al het mogelijke doen om te garanderen dat onze werknemers gesteund worden in deze moeilijke tijden."

De directie zal meteen beginnen met het informeren en consulteren van de werknemers en zal vanzelfsprekend alle wettelijke en contractuele verplichtingen volgen om ervoor te zorgen dat werknemers en hun families billijk behandeld worden tijdens deze overgang.

Het is de intentie van Philip Morris Research Laboratories om te stoppen met alle dierproeven tegen het einde van dit jaar en om alle andere operaties af te ronden tegen het einde van 2011.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here