Hogeschool Gent over gezondheidszorg in Afrika.

Hogeschool Gent Gezondheidszorg Vesalius organiseert op 3 mei in het kader van een sensibiliseringsinitiatief van de Vlaamse Interuniversitaire Raad een thema-avond over gezondheidszorg in Afrika. Twee buitenlandse gastsprekers komen er vertellen over hun inzet voor een betere gezondheidszorg op het zwarte continent. Ook studenten die in het zuiden stage hebben gelopen brengen hun rugzak boordevol ervaringen mee.

Dr. Tassew Haile werkt als gynaecoloog in het Sinamoksh vrouwenziekenhuis in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Hij getuigt over de impact van HIV/aids op het leven van Ethiopische vrouwen en de gevolgen ervan voor het Ethiopische gezondheidszorgsysteem. Daarnaast belicht hij de moedersterfte bij geboortes.

De Britse Rosemary Lycett is ergotherapeute en reist al jaren geregeld naar Rwanda. Ze geeft er cursus aan Rwandese hulpverleners en begeleidt in het Gahini Hospital en het Centre de Réadaption Fonctionelle de Gahini kinderen met een hersenverlamming.

Elk jaar vertrekt er vanuit Hogeschool Gent Gezondheidszorg Vesalius een gemotiveerde groep studenten naar het zuiden om er stage te lopen. Enkele van hen zijn net teruggekeerd en komen getuigen over hun stage.

Thema-avond 'Gezondheidszorg in Afrika'

3 mei 2010 – 18.30 uur

Hogeschool Gent Gezondheidszorg Vesalius (klein auditorium)

Keramiekstraat 80, 9000 Gent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here