Theater Maskee met De Barakke op de planken.

Bieke, een levenslustige vrouw, heeft een advertentie geplaatst om aan werk te geraken. Blijkbaar met enige weerklank. Ze wordt uitgenodigd voor een ontmoeting in De Barakke, een drankgelegenheid aan de rand van een bosrijk gebied. Een oase van rust voor de echte natuurliefhebbers. Weg van de drukke stad. In deze ontmoetingsplaats hebben ze dringend een dienster nodig. Ze ontvangt een deel van de omzet en er is zelf mogelijkheid om te blijven inwonen. Met steun van haar vriendin Mieke gaat ze zich aanbieden. De moed zakt haar in de schoenen bij het aanschouwen van het etablissement. Een oude vervallen, verlaten kantine, midden een wildernis van groen. Een lugubere en geheimzinnige sfeer dwaalt rond deze barak. Toch wagen beide dames zich naar binnen waar hen het ene avontuur na het andere te wachten staat. Ze komen terecht in spannende maar ook knotsgekke toestanden. Ze vallen daarbij van de ene verrassing in de andere.

Sinds 1996 regisseert Wim De Puydt de eindejaarsproductie in de Minard, maar als we alles zouden schrijven wat hij op zijn actief heeft in het theaterwereldje komen we aan een lijst van een vijftigtal vertolkingen en evenveel regies. Zijn eerste toneelervaringen doet hij op bij Toneelbond Sint-Jozef met mooie herinneringen aan vertolkingen zoals Groenten uit Balen, Vlinders zijn vrij, Eer de haan kraait. In 1981 werd hij gevraagd door het Gents Amusementstheater. Gedurende vijftien jaar brengt hij daar een diversiteit van vertolkingen in tal van producties, tevens is hij te zien in meerdere revues voornamelijk tijdens de Gentse feesten. In 1985 begint hij te regisseren. Sindsdien bracht hij bij meerdere groeperingen blijspelen, komedies, kluchten, drama's, toneelspelen en tragikomedies. In de Minard bracht hij ondermeer De Roste Wasser, Keizer wa Keizer, Gent 1302, De maagd van Vogelezang, Lousbirghe kamer zesse. Onlangs liep nog onder zijn regie de productie "Liefde half om half" bij het Wondelgemse Lindecoulisken en in de Minard. Bij Theater Maskee zet hij met deze Barakke zijn vierde regie neer.

Praktisch: de voorstellingen gaan door in Centrum Seleskest, Sint-Salvatorstraat te Gent. Op vrijdag 9, 16 en 23 april 2010 om 20 uur. Zaterdag 10, 17 en 24 april 2010 om 20 uur.

Zondag 11 en 18 april om 15 uur en maandag 19 april om 20 uur. Toegangskaarten kosten 10 euro in voorverkoop. Reservatie : 09/222 08 55 of reservatie@theatermaskee.be

Meer info op www.theatermaskee.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER