Opendeurdag Brielpunt op zondag 28 februari

Zondag 28 februari zet Brielpunt Deinze haar deuren open voor het grote publiek. Brielpunt is het nieuwe gebouw in stad Deinze waar alle stedelijke diensten met een dienstverlening met betrekking tot het stedelijk gezinsbeleid zijn gehuisvest. Het verhaal begint jaren terug bij de zoektocht naar een nieuwe locatie voor de vakantiewerking, later kwamen daar verschillende andere diensten bij. Met veel geduld en overleg werden plannen getekend. Uiteindelijk konden in 2009 de Deinzenaren langsheen de Tweebruggenlaan gestaag het gebouw uit de grond zien rijzen.

Een aangeduid parcours leidt de bezoekers doorheen het hele gebouw, waarbij ze leren kennismaken met Brielpunt en haar diensten. Als je een wandeling maakt doorheen het gebouw, zul je merken dat het is opgedeeld in 2 grote delen: een administratief gedeelte en een speelgedeelte. We starten in de centrale inkom van het administratieve gedeelte. Op het gelijkvloers bijten de jeugddienst en de dienst voor onthaalouders de spits af. De lift en de trap brengen ons naar de eerste verdieping waar we kennismaken met het Opvoedingspunt, de administratie van het IBO De Brieltuin en de Minder Mobielen Centrale. Ook de Netoverbruggende en Buitenschoolse Ondersteuning Nobo vzw heeft hier haar kantoor gekregen. De centralisatie van deze diensten met een dienstverlening in functie van de kinderopvang biedt heel wat voordelen voor het personeel, maar in de eerste plaats ook voor ouders én kinderen.

Benieuwt waar en hoe de stedelijke vakantiewerking, De Brieltuin en De Jojo hun werking organiseren? Dan loont het zeker de moeite om ook een bezoek te brengen aan het speelgedeelte van Brielpunt. Via een aparte inkom betreden we het speelparadijs voor de kinderen. Op het gelijkvloers vinden we o.a. de lokalen van het IBO De Brieltuin. Om een kijkje te nemen in de lokalen van de stedelijke vakantiewerking en De Jojo gaan we een verdieping hoger. Sommige diensten zullen een korte presentatie geven over hun werking. Er is leuke randanimatie voor de kleine en grote kinderen: knutselen, kleuren, ballonnen, een springkasteel, een voorleeshoekje, een ijskraam, een drankje, … We nodigen iedereen van harte uit van 10 tot 17 uur om dit zelf te komen ontdekken!
Brielpunt – Mouterijdreef 22 – 9800 Deinze (naast JC Brieljant)

LAAT EEN REACTIE ACHTER