Relatie tussen Turkije en de Europese Unie onder de loep

Op 17 november organiseert de Universiteit Gent een wetenschappelijk seminarie over de relatie tussen Turkije en de Europese Unie. Dit seminarie is het wetenschappelijke luik én slotstuk van het project Izmir-Turkije als eregast op Accenta. Enkele Turkse professoren, vertegenwoordigers van de Europese Commissie en andere relevante betrokkenen komen tijdens het seminarie aan het woord. Het seminarie wordt georganiseerd door het Europees Instituut van de faculteit Rechtsgeleerdheid en het Centrum voor EU studies van de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen van de UGent. Beide instituten maken deel uit van het Jean Monnet European Centre of Excellence aan de UGent. Het programma van het seminarie bestaat uit een juridisch luik in de voormiddag, gevolgd door een politiek gedeelte in de namiddag. De gastsprekers benaderen de relatie tussen Turkije en de EU vanuit hun eigen onderzoeksexpertise en debatteren met elkaar en met het publiek.

Praktisch: dinsdag 17 november vanaf 9 uur in de Provincieraadzaal, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent. De voertaal van dit gratis seminarie is Engels.
Uitgebreid programma op www.ugent.be/nl/onderzoek/zijlijninfo/euturkije.htm
Inschrijven is verplicht en kan tot en met 10 november 2009 op www.gent.be/accenta > wetenschappelijk luik > online inschrijven of via Gentinfo, tel. 09 210 10 10.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here