Fabiola krijgt tijdelijk ijssculptuur in Antwerpen

IJssculptuur Festival Antwerpen - Luik 2014Fabiola krijgt tijdelijk ijssculptuur in Antwerpen

De organisator van het Disneyland®Paris Ice Dreams, het duo-ijssculpturenfestival in Vlaanderen en Wallonie, heeft beslist als hommage aan onze koningin een beeltenis van Fabiola te integreren in het festival, dat nog tot 4 januari loopt in Luik en tot 11 januari in Antwerpen. Voor het kunstwerk laten ze zondag speciaal een Russische portretkunstenaars overvliegen naar Antwerpen.

‘De Koninklijke Familie heeft onze IJs – en Zandsculpturenfestival heel vaak bezocht, we zijn hen daar dan ook heel dankbaar voor. Dit is onze manier om hen te eren. In de zomer van 2003 hebben we toen ook de geboorte van Prins Gabriel, tweede kind van Koning Filip en Koningin Mathilde, gesculpteerd in zand’, aldus Deman.

De Russische ijskunstenares Irina Sokolova maakt op het ijssculpturenfestival in Antwerpen het beeld van Fabiola. Op vraag van organisator Alexander Deman, wordt de gespecialiseerde 3D-ijsartieste vanuit het Russische Saratov overgevlogen om een beeld te maken van de weduwe van Koning Boudewijn. Sokolova start maandag met het maken van de buste van onze koningin. Vrijdag moet het beeld klaar zijn. De bezoekers kunnen een kaars branden bij de het beeld.

‘Vooraleer Sokolova aan het beeld kan beginnen, doen we momenteel heel wat research. Het vinden van de perfecte foto wordt een uitdaging’, besluit Deman, ‘het wordt kiezen tussen heel wat foto’s uit een lange historie, maar het is voor de bezoekers alvast de unieke gelegenheid om een ijskunstenares aan het werk te zien’.

Na overleg met The Walt Disney Company krijgt het beeld van Fabiola een aparte plaats in het Disneypaleis, en blijft het sculptuur staan op het festival langs de Vlaamse Kaai in Antwerpen tot en met 11 januari.

Info: www.ijs.be

Foto: IJssculptuur Festival Antwerpen – Luik 2014

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here