senioren vieren Sint-Niklaas in Westrand

De Dilbeekse senioren vierden vandaag hun jaarlijks Sint-Niklaasfeest in Westrand. Vandaag was de premiére van de show die de komende twee dagen nog te beleven valt in het theater van Westrand. De aftrap werd gegeven door de schepen van senioren Diane Van hove (in rolstoel door een achillespeesoperatie) geflankeerd door Steven De Mesmaecker.
Image00001
In haar openingstoespraak had de schepen het onder meer over hoe behulpzaam de mensen waren om haar met haar rolstoel te helpen. Verder beloofde ze (ondanks de inleveringen) dat de activiteiten voor de senioren zullen blijven doorgaan. Ook verontschuldigde ze burgemeester Willy segers die aanwezig moest zijn in het Vlaams-Parlement om daar de Vlaamse begroting mee op orde te houden. Tot slot wenste ze namens het ganse gemeentebestuur alvast iedereen prettige eindejaarsfeesten toe.

Het ballet Generation Next mocht de spits afbijten om iedereen welkom te heten op de tonen van Wilkommen-Bienvenue-Welcome. Dan was het de beurt aan de immer charmante Connie Neefs om haar opwachting te maken met het gekende nummer “In de speeltuin”. Als presentatrice nodigde ze daarna Sint-Niklaas en Zwarte Piet uit op het podium maar deze laatste zag het niet echt zitten om zich te vertonen na al de heisa die er rond zijn persoon de laatste weken was ontstaan.
Image00001
Maar na wat aandringen van zowel de Sint als Connie kwam hij eindelijk te voorschijn. Om te tonen dat het de Sint menens was met zijn zwarte vriend had hij zelfs een brief geschreven. Dit om te duiden hoe hoog het hem wel zat. Het moest maar eens gedaan zijn zo vond hij, met zijn Piet voor te stellen als slaaf en knecht en niet als zijn vriend. De in Londen verblijvende Kortrijkzaan Florian Brooks toonde ons daarna wat je zo allemaal al kan doen jonglerend met een wandelstok en hoed.

In het tweede deel zouden we deze kerel nogmaals aan het werk zien maar dan met lichtgevende kegels. De 90-jarige Alice Toen vergastte iedereen vervolgens met een gedicht over wat je zoal kan beleven als je plastische chirurgie ondergaat als vrouw. Jos Mertens (eveneneens 90 jaar) begeleide haar daarna op de piano voor het nummer “Zij kon het lonken niet laten” van wijlen Wim Solleveld. Een nummer die beiden met veel brio brachten en door alle aanwezigen zeer gesmaakt werd.
Image00001
Hubert Damen beter gekend als “Witse” mocht het eerste deel afsluiten met een aantal gekende liedjes van onder meer Bram Vermeulen, Liesbeth List en nog een paar andere grootheden uit de showbizz.
Image00001
Het tweede deel werd muzikaal ingezet door Eric De Vos (piano) en Dirk Peeters (keyboard) met een ode aan Francis Bay die dit jaar 100 zou geworden zijn.
Image00002
Voor de (vroege) Kerstsfeer zorgde het ballet verkleed als kerstmannen en -vrouwen. Uit Pamel kwamen de bekende Walter Evenepoel en Wilfried Boon twee leden van de Pamelse volkskunstgroep Arjaun met hun Pajotse Liekes. Vooral “vie van de Gees” (Leve de Geuze) werd door de zaal meegezongen. Hilariteit alom toen Sint en Piet deze mannen een echte Geuze op het podium brachten.
Image00002
De eer om af te sluiten was weggelegd voor Lisa Del Bo, vooral gekend door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival met het nummer “liefde is een kaartspel”. Toen ze dat nummer zong ging ze zowaar rond in de zaal om iedereen te bewegen met haar mee te zingen, de sfeer zat er goed in.
Image00001
Om te eindigen werden alle artiesten nog eens op het podium geroepen en kregen dan ook een kleine attentie. Nadien werd er afgesloten met een samenzang van het nummer “Zo gaan we weer naar huis”. Ondanks het iets minder humoristische in het geheel blijft het toch een professioneel hoogstaande show en voor velen nog beter dan verleden jaar. Wie nog wil gaan kijken moet zich wel haasten! er zijn namelijk nog twee voorstellingen één vandaag (wo. 3 dec en de laatste morgen do 4 dec). Voor tickets en info Westrand Dilbeek op tel: 02/ 466.20.30 of www.westrand.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here