GSM-kastjes op school om verleiding te weerstaan

gsm-kastjeGSM-kastjes op school om verleiding te weerstaan

Niet alleen in het verkeer zie je, ondanks het verkeersreglement, de boetes en de campagne heel wat mensen die niet kunnen weerstaan aan het mobieltje. Als een oncontroleerbare reflex grijpen jongeren als GSM-junkies om de paar minuten of seconden naar hun GSM. Ergerlijk, als je een gesprek aangaat met iemand, ergens gezellig aan een tafeltje in café of op restaurant, en de aandacht glijdt keer op keer terug naar dat vervelende hebbeding.
Ook bij de Don Boscoschool in Sint-Denijs-Westrem zijn er ondanks het schoolreglement en het sanctiebeleid heel wat jongeren die de verleiding naar de GSM tijdens de lessen niet kunnen weerstaan.

Daarom groeide in hun afdeling elektriciteit het idee om in ieder vaklokaal een GSM-kastje te plaatsen waar de leerlingen bij het begin van de les hun GSM kunnen (moeten) in onderbrengen.

Leerlingen doen dit spontaan en zijn precies opgelucht dat de verleiding tijdens de lessen weg is en de leraar hoeft ook niet meer te waken over het GSM (misbruik) tijdens de lessen of examens. Een win win, heet dit. “Door het succes wordt dit binnenkort in alle lokalen en in ieder afdeling ingevoerd.” zegt de directeur, Paul De Brabander van de Don Boscoschool in Sint-Denijs-Westrem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here