Lotto Zesdaagse Vlaanderen Gent 2014 start op 18 november

Volgende week dinsdag is het weer zover de start van de inmiddels 74e Lotto Zesdaagse Vlaanderen Gent in het bekende Kuipke. een fiere organisator Rob Discart ( Golazo ) opende en gaf ons meteen een eerste grote naam mee die aanstaande dinsdag de 47e zesdaagse op gang zal schieten. Niemand minder dan Felici Gimondi in 1965 winnaar van de Tour en vriend van patrick sercu zal deze eer te beurt vallen. Het is meteen volgend jaar ook 50 jaar geleden dat hij deze overwinning op zijn palmares mocht schrijven. P1020539

De Memorial Noël Foré (Toekomstzesdaagse) voor renners jonger dan 23 vormt het dagelijkse voorprogramma. Jong Belgisch talent neemt het op tegen buitenlandse delegaties! De dames kunt u aan het werk zien in de Dames 3 Daagse Omnium op vrijdag, zaterdag en zondag. Dit omnium wordt volgens de Olympische formule gereden: in drie dagen komden zes disciplines aan bod, twee per dag. In het hoofdprogramma worden dagelijks de ploegkoers, afvalling, tijdrit en de spectaculaire derny gereden.
P1020544
Daarna was het de beurt aan Patrick Sercu en die stelde de ploegen voor 13 in het totaal waaronder een paar wereldkampioenen. er wordt natuurlijk heel erg uitgekeken naar het duel tussen de winnaar van verleden jaar Jasper De Buyst en Iljo Keisse. de eerste zal uitkomen samen met Kenny De Ketele beiden van Topsport Vlaanderen. Iljo Keisse zal hen het vuur aan de schenen leggen samen met nog een grote naam uit het wielrennen en tevens ploegmaat bij Omega Pharma Quick Step namelijk Mark Cavendish.

Tijdens de Zesdaagse van 18 tot 23 november is er niet alleen sport maar zijn er ook zijn heel wat optredens voorzien, voor de minder sportieven. Zo is er op de openingsavond Lindsay en Nic Caan voorzien. Woensdag mag Garry hagger voor de nodige sfeer zorgen, en één dag later staat Kate Ryan op het podium.

Vermelden we tenslotte nog dat wedstrijdleider patrick sercu zal gelauwerd worden door het BOIC en opgenomen worden in de Orde Van Verdienste. Een onderscheiding die deze man dubbel en dik verdient. Deze overhandiging zal gebeuren op de openingsdag. Wij mochten ook al in avant-premiëre kennis maken met de nieuwe trofee die de winnaars mee naar huis krijgen (zie foto).
P1020543
Mensen die alsnog willen genieten van deze 74e Lotto Zesdaagse Vlaanderen Gent die kunnen voor alle inlichten en programma terecht op http://www.lottozesdaagse.be/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here