Diabetesmobiel officieel overhandigd aan vzw Diabetes Liga

carlos_fotoIn het teken van de Diabetes Werelddag wordt op donderdagavond 13 november om 18u00, in de lokalen van de garage Van der Haegen te Aalst, door Lions MD112A een Diabetesmobiel officieel overhandigd aan de vzw Diabetes Liga.

In de ochtend van 14 november, Diabetes Werelddag, zal de Diabetes Liga vergezeld van twee Lions met deze diabetesmobiel respectievelijk op het kabinet van de Minister van Volksgezondheid in de Federale regering Maggie De Block en van de Vlaamse Minister van Welzijn Jo Vandeurzen een diabetes ontbijtpakket aan de Ministers overhandigen. Op deze manier wil de Diabetes Liga, naast nog andere programma’s die zij plannen, deze wereldwijd groeiende problematiek ook in ons land prominent in de kijker stellen. Senibilisering voor preventie is immers een sleutelwoord in het omgaan met deze ziekte.

Deze diabetes mobiel, een investering van 146.904 euro, kon enkel worden gerealiseerd dankzij de steun van de Lions Clubs uit het district 112A aangevuld met een Core4Grant van het LCIF (Lions Clubs International Foundation) en in samenwerking met de vzw Diabetes Liga. Diabetes is trouwens een van de belangrijkste themaprojecten die door Lions Internationaal wordt ondersteund zeggen Carlos De Troch (Past-Gouverneur D11A) en Stijn Deceukelier, directeur Diabetes Liga

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here