Schepdaal feest, succesvolle driedaagse

Schepdaal feest is een succesvolle driedaagse geweest, zoveel is duidelijk. Het begon vrijdagavond al toen in de grote feesttent die op het marktplein opgesteld stond met een eerste editie van “Schepdaal zoekt talent”. een deskundig jury met o.a Meester Eric (De Klimop), Guido sergooris ( ex Toast) een mistery gast die werd aangesproken met Tim en tenslotte Ria die het publiek vertegenwoordigde. Die vier hadden de moeilijke taak om het plaatselijke talent te beoordelen samen met de applausmeter.

P1020022

P1020054

Rond middernacht viel dan eindelijk een beslissing en mochten de dames annelore Van belle en Margot De Rooms zich kronen als eerste winnaars van deze talentenjacht.

P1020057

De jury vond hun stemmen heel goed bij elkaar passen. De mensen van de groep The Steens die tweede werd mochten zich verheugen op een bijkomende niet voorziene verrassing. Zij kregen van de Jury een ganse dag een studio ter beschikking om opnames te maken.Nummer drie werden de drie klimoppers met een barbie dansnummer.

P1020044 P1020011

‘s Anderendaags stond de traditionele jaarmarkt op het programma, mede dankzij het goede weer mochten de organisatoren zich verheugen op een talrijke opkomst. Niet alleen marktkramers en handelaars waren er, maar ook de vele dieren zorgden mee voor het succes. Rond 12.30u was het dan tijd voor de brassertjesworp, pralinendoosjes die door de burgemeester en organisatoren in het publiek gegooid werden. Als je het geluk had ééntje te vangen en er een nummertje in zat had je gewonnen.

Maar de attractie van de dag was zeker het “hoog” bezoek uit Merchtem. Niemand minder dan de over heel de wereld bekende steltenlopers kwamen de jaarmarkt opluisteren met hun bezoek. Vele mensen stonden met verbazing en open mond naar deze groep te kijken. Vooral naar de grootste steltenloper die stelten had van niet minder dan drie meter, een waar spektakel. Ook de uit de streek afkomstige volksgroep Arjaun gaf in het feestcafé het beste van zichzelf en ook zij konden op menig applaus rekenen.

P1020064

Ondertussen was er alweer afspraak in de feesttent op het marktplein voor o.a bandits (die vele meisjesharten lieten overslaan), DJ robin, Wim Soutaer en Charel Van Domburg, en tenslotte sfeermaker nr 1 Sam Gooris. Hij mocht het namiddagprogramma afsluiten. Omstreeks 20u was het dan de beurt aan Gene Thomas, corsari’s en Tracy lane. Daarna ging studio Inrola nog door tot in de late (vroege) uurtjes.

Ook aan de kinderen was gedacht want zij konden de zondagmorgen terecht op hun eigen kindermarkt. Daar werd er gevraagd, geboden, afgeboden en ten slotte gekocht en veranderden menige spullen van eigenaar. Ook deze kindermarkt kon een succes genoemd worden. Ondertussen maakten men zich in de grote feesttent terug op voor een paar laatste artiesten.

P1020098

Patrick Onzia mocht de spits afbijten en slaagde erin het weliswaar weinig opgekomen publiek (met dank aan studio Inrola van de nacht te voren) toch mee te krijgen met zijn aanstekelijke liedjes, maar patrick was niet alleen gekomen hij had cabaretier en bandparodist Dirk Van Vooren meegebracht die een mooi optreden weggaf waar menige aanwezige zich afvroeg; “hoe hij dat allemaal voor elkaar kreeg”?

P1020114

Afsluiten mocht Johnny Trash (je weet wel: “ik mag niet van mijn vriendin”) bekend van Belgium got talent een wedstrijd op VTM. Hij gaf ook het beste van zichzelf al zag ik menige volwassene bij zijn teksten en bindteksten de wenkbrauwen fronsen, omdat er op dat moment nog al veel kinderen aanwezig waren en deze niet voor kinderoortjes geschikt waren.

P1020137

Met Yves segers en de Vetsband werd deze driedaagse afgesloten. We moeten toegeven dat het alweer een puike prestatie is geweest voor de vrijwilligers van “Schepdaal feest”. zij mogen alvast terugkijken op een geslaagde driedaagse. De afwezigen hadden weer eens ongelijk. Voor zij die er deze keer niet bij waren volgend jaar september krijg je een nieuwe kans, benieuwd wat deze mensen dan weer uit hun mouw gaan toveren. Wij kijken er alvast naar uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here