Gevechtssportclubs krijgen eigen stek in Kasterlee

Eigen stek voor gevechtssportclubs in sporthal Kasterlee

yoleenZe hebben er lang voor moeten strijden maar de gevechtssportclubs krijgen nu toch een eigen zaal in sporthal Duineneid in Kasterlee. Oorspronkelijk was er enkel een eigen zaal voorzien voor de dansclub.

De gevechtssportclubs waren in het oorspronkelijke plan aangewezen op de gezamenlijke ruimte en zouden elke keer hun matjes moeten opstellen en weer afbreken en beschikten bovendien niet over de nodige ruimte om hun sport naar hartenlust te beoefenen.

Het gemeentebestuur had in eerste instantie geen oren voor de verzuchtingen van de gevechtssportclubs en hield vast aan het oorspronkelijke plan. De gevechtssporters hielden echter voet bij stuk en klopten aan bij oppositiepartij N-VA Kasterlee. Die laatste bemiddelde en bepleitte mee de eigen gevechtssportruimte. Frank Van Nijlen (fractievoorzitter N-VA Kasterlee): “Onze partij hecht veel belang aan sport en een gezonde levensstijl. Het ledenaantal van de gevechtssportclubs is bovendien aanzienlijk dus hebben ze evenveel recht op een eigen stek dan clubs met een vergelijkbaar ledenaantal”.

Met de steun van de N-VA wisten de gevechtssportclubs het gemeentebestuur uiteindelijk toch te overtuigen. Het bestek voor de uitbreiding van de sportzaal mét een eigen ruimte voor de gevechtssport werd afgelopen dinsdag op de gemeenteraad goedgekeurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here