Butlerschool verhuist naar 18de eeuws kasteel

butlerschool

Butlerschool verhuist naar 18de eeuws kasteel. De “School for Butlers and Hospitality” verhuist vanaf september naar het Kasteel Den Brandt in Antwerpen. De opleiding van vier weken start in Brussel en eindigt in het decor van dit prachtige 18de eeuwse kasteel.
“We gaan onze butlers opleiden in verschillende omgevingen. We blijven trainen in Brussel waar we een moderne setting hebben en die ook het meest strookt met de werkelijke wereld waar de butler in terecht komt. Echter, we willen onze studenten ook tonen waar het beroep zijn oorsprong vond.” zegt Vincent Vermeulen, directeur van de butlerschool.

butlerschool“Het kasteel heeft zijn authenticiteit behouden en destijds waren er ook echte butlers aanwezig. De originele pantry, met bijhorende zilverkluis, en de discrete personeelsingang zijn daar stille getuigen van.” gaat de directeur verder. “Het gestileerde en perfect onderhouden park maakt het verhaal compleet.”

Groeiende vraag

“De vraag naar butlers blijft groeien maar nog meer de vraag naar hun kunnen.” zegt Vincent Vermeulen. “Studenten gaan niet altijd aan het werk als butler na de opleiding maar gebruiken de verworven technieken om andere posities aan te nemen of zelfs een eigen zaak te starten. De start van een loopbaan als butler kan een uitdaging zijn maar wie doorzet kan uitkijken naar een job in de mooiste plaatsen ter wereld.”

De school bestaat ondertussen een jaar en start op 7 september met een nieuwe butleropleiding. Studenten komen uit alle hoeken van de wereld om het felbegeerde certificaat te halen. Na de opleiding zijn studenten aan het werk gegaan in zowel België als China. U kan er trouwens ook terecht voor etiquettelessen, personal coaching of een nanny opleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here