Topgames voor 10 euro

computers

computersTopgames voor 10 euro. De handel in gestolen gamesleutels en prepaid tegoeden floreert. Nederland telt 8 miljoen gamers, zo becijferde de marktonderzoeker Newzoo in december 2013. Hoewel 55% van de Nederlandse gamers zich beperkt tot gratis games, hebben toch zo’n 3,6 miljoen Nederlanders geld over voor hun games. Dit maakt van gaming een industrie waarin veel geld om gaat. Dit is genoeg reden voor cybercriminelen om een grote interesse te hebben in gamers. Zij maken gebruik van malware, phishing mails en valse aanbiedingen voor gamesleutels of prepaid gametegoeden om gamers in de val te lokken. De experts van G DATA doken in de wereld van de cybercriminelen en rapporteren welke gevaren er voor gamers zijn. Ook geven zij tips aan gamers hoe zij hun online identiteit en hun gametegoeden beter kunnen beveiligen.

Het stelen van accounts voor online games lijkt het primaire doel voor criminelen: “Dat is de meest lucratieve handel,” legt Ralf Benzmüller, hoofd van het G DATA SecurityLab uit. “Cybercriminelen creëren malware of zetten goed uitgedachte en foutloos uitgevoerde phishingcampagnes op om inloggegevens voor gaming accounts te stelen. Gamers schakelen vaak hun beveiligingsoftware uit om zo hun computer nog sneller te laten werken, maar daarmee stellen ze hun pc dus wel open voor dit soort aanvallen. Het is veel verstandiger voor gamers om te kiezen voor een beveiligingspakket dat de pc niet vertraagt en die een gamervriendelijke firewall hebben, zoals G DATA Internet Security, ” zegt Benzmüller.

Phishing

Phishingaanvallen beperken zich niet tot internetbankieren. Gamers bevinden zich al lange tijd in het vizier van gegevensdieven, die hen naar nagemaakte website proberen te lokken met verleidelijke spamberichten.

Cybercriminelen proberen inloggegevens in handen te krijgen voor populaire platformen als Steam en Origin, door exacte kopieën van deze sites te maken en gebruikers daar met een smoes naartoe te lokken. De enige manier om te ontdekken dat het niet de originele site betreft, is door de URL nauwkeurig te bestuderen.

Tip van de experts: type altijd zelf de URL in van de site die je wilt bezoeken, of maak gebruik van bladwijzers. Als je toch op een link wilt klikken, bijvoorbeeld naar een updatepagina, controleer dan eerst de URL waar de link heen leidt.

Handel in gamesleutels en prepaid gametegoeden
De criminelen gebruiken de gestolen gegevens die zij via phishing of keyloggers hebben verkregen om gamesleutels of prepaid gametegoeden voor platformen als Steam te kopen.

Op de ondergrondse marktplaatsen is momenteel een levendige handel in illegale gamesleutels voor de populaire games Call of Duty, Battlefield 4, Watch Dogs, Diablo 3: Reaper of Souls en Titanfall. Een sleutel voor Battlefield 4 Premium Edition kan voor €10,- worden gekocht: een kwart van de officiële prijs. Echter, gamers die dit doen riskeren wel een blokkade van hun account als de sleutel door Steam of Origin als illegaal wordt bestempeld.

De handel in tegoeden voor shops als Steam, Xbox Live, PlayStation Network, iTunes is ook nog altijd zeer populair op de illegale marktplaatsen. Deze tegoeden worden verkocht voor een fractie van hun geldelijke waarde. Zo worden Steamtegoeden van €100 voor €20 verkocht.

Hoe online gamers hun gegevens kunnen beschermen

· Pas op voor onofficiële patches: installeer alleen officiële updates van de uitgever van de game. Een update van een derde partij kan al snel malware blijken te zijn.

· Verwijder verdachte mail: Cybercriminelen weten precies op welkBattlefield, e aankondigingen en nieuwtjes gamers zitten te wachten en maken hier dankbaar gebruik van. Verwijder ongevraagde mail, hoe verleidelijk de inhoud ook lijkt te zijn. Open geen bijlagen bij e-mails.

· Voer URLs handmatig in: Klik niet op links in e-mails, ook niet als de mail afkomstig lijkt van een betrouwbare partij. Voer de link zelf handmatig in in de browser, of maak gebruik van bookmarks.

· Gebruik een goede beveiligingsoplossing: Gamers hebben krachtige pc’s en zijn daarom zeer interessant voor cybercriminelen om in een botnet in te lijven. Een goede beveiligingsoplossing biedt bescherming tegen malware, phishing en spam en vertraagt de pc niet. Een goede firewall beschermt tegen hackeraanvallen, maar begrijpt uit zichzelf welke poorten open gezet moeten worden als een game wordt opgestart, zodat er geen hinder wordt ondervonden tijdens het gamen.

· Houd software up-to-date: Installeer de updates van alle software op het systeem. Beperk je dus niet tot de beveiligingssoftware en het besturingsysteem, maar ook van alle andere programma’s. Zo dicht je mogelijke beveiligingslekken en geef je exploits geen kans.

· Gebruik sterke, unieke wachtwoorden: Goede wachtwoorden zijn minimaal 8 tekens lang en bevatten kleine letters, grote letters, cijfers en speciale tekens. Zorg ervoor dat je voor elke online service een ander wachtwoord gebruikt. Als de inloggegevens van één service worden gestolen, hebben de dieven dan niet gelijk ook toegang tot al je andere accounts.

· Doe zaken met betrouwbare shops: Koop alleen uitbreidingen, tegoeden of licentiesleutels bij officiële gaming shops. Zelfs dan is het verstandig om te betalen met credit card of betaalservice die kopersbescherming bieden.

Meer informatie over G DATA en zijn oplossingen is te vinden via www.gdata.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here