Piercingdragers zijn bang voor artsen

Piercingdragers stappen eerder naar de piercer dan de huisarts. De reden hiervoor is dat ze bang zijn dat de arts ze adviseert de piercing te verwijderen. En dat willen ze liever niet horen." Ondanks alle gezondheidsklachten, zegt 73 tot 90 procent gelukkig te zijn met het sieraad. In 87 procent van de gevallen was de partner erg te spreken over de piercing van vriend of vriendin.

Uit onderzoek blijkt nu dat mensen die op intieme delen een piercing hebben laten zetten en daar last van hebben, in stilte lijden. De drempel om naar een arts te gaan, is voor hen te hoog.

Infecties.

Meer dan de helft van de mannen en vrouwen met tepel- of genitaliënpiercing ondervindt gezondheidsproblemen door de piercing. Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder 146 mensen met piercings op intieme delen van het lichaam.

De meerderheid van de ondervraagden had bijvoorbeeld te kampen met infectieproblemen en een verandering in de urinestraal. Uit schaamte nemen ze geen contact op met de huisarts.

De meest voorkomende klachten bij tepelpiercings waren gevoeligheidreacties (37 procent), huidirritaties (21 procent) en infecties (21 procent).

Piercings in het mannelijke geslacht veroorzaakten bij 39 procent een veranderde plasstraal en gevoeligheid bij 31 procent van de heren. Wel 54 procent heeft het probleem voorgelegd bij de piercingzetter, slechts een paar mensen zochten professionele hulp.

Risico's.

Aan het piercen en ook tatoeëren zijn bepaalde risico's verbonden. Zo kan er onder meer besmetting plaatsvinden met een virale infectie zoals hepatitis. Hepatitis B is een ernstige infectieziekte, die wordt veroorzaakt door het hepatitis B-virus. Dit virus dringt de levercellen binnen en veroorzaakt daar een ontsteking. Een besmet persoon kan het virus overdragen via bloed, sperma en voorvocht of vaginaal vocht.

Het inbrengen van een piercing moet daarom zeer hygiënisch geschieden. Het materiaal, zoals het sieraad en de naald, moet uit een steriele verpakking komen. De piercer draagt plastic handschoenen, die met alcohol zijn gedesinfecteerd. Na het zetten van een piercing is het aan de drager om de wond goed te verzorgen.

In samenwerking met http://www.hulporganisaties.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here